LaMaistas TV laida - "Kruopos - ką iš jų pagaminti?"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV  laida - "Kruopos - ką iš jų pagaminti?"

Šio sekmadienio, kovo 15 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatinga laidos viešnia, maisto fotografė Eglė Juzumienė pateikė naudingų patarimų ir gardžių receptų ne tik pietums, bet ir desertų ar užkandžių stalui, kurių visų pagrindinis ingredientas yra įvairios dažnai namuose randamos kruopos. 

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

Laidos šefas Vylius laidoje ruošė grikių ir kepenėlių kepsnelius. Šiuos gardžius kepsneliuis puikiai tinka įsidėti į pietų dėžutę ir pasisotinti darbe per pietų pertrauką arba maloniai nustebinti artimuosius ir tiekti ant stalo pietų metu. Šie skanūs, išskirtiniai kepsneliai tikrai sužavės puikiu skoniu, išskirtiniu grikių pateikimu, o ir paruošti visiškai nesudėtinga.

 

Grikių ir kepenėlių kepsneliai

 

Mėgstantiems patiekalus su ryžiais, Vylius parodė, kaip ruošti risotto su vištiena ir pievagrybiais. Šį patiekalą tikrai gali pasigaminti bet kas, nes jis nereikalauja sunkiai randamų ingredientų ar daug laiko bei pastangų. Vylius primena, kad reikia atkreipti dėmesį į ryžius - skaniausias risotto ruošiamas naudojant apvaliagrūdžius ryžius, būtent šie ryžiai suteikia puikią risotto tekstūrą ir neeilinį skonį. 

 

Risotto su vištiena ir pievagrybiais

 

Vylius parodė, kaip nesudėtingai namie paruošti greitą kepenėlių paštetą. Paštetų mėgėjams tikrai patiks šis daug laiko ir pastangų nereikalaujantis kepenėlių paštetas. Labai skanu pjauti gabaliuką ir tiekti ant paskrudintos duonos riekelės. 

 

Greitas kepenėlių paštetas

 

Antrasis laidos šefas Tomas gamino perlinių kruopų troškinį su džiovintais grybais. Šis troškinys ne tik ypatingai gardus, bet ir sotus, tad puikiai tinka šeimos pietums. Tomas siūlo jį gardinti tobulo aromato duonos aliejumi, kurį taip pat galima nesudėtingai pasigaminti namie. Taip pat šalia labai tinka tiekti morkytes ir burokėlių lapus. 

 

Perlinių kruopų troškinys su džiovintais grybais

 

Tomo gamintas nuostabaus aromato duonos aliejus sužavės ne tik kvapu, bet ir tobulu skoniu. Aliejų paruošti nesudėtinga ir nereikalauja daug laiko ir didelių pastangų, o suteikia nepakartojamą skonį troškiniams ir kitiems mėgstamiems patiekalams.

 

Duonos aliejus

 

Ieškantiems saldžių idėjų, Tomas rodė, kaip paruošti avižinį pudingą. Šis išskirtinis desertas su kavos poskoniu tiekiamas su kriaušėmis sužavės tiek puikiu skoniu, tiek patiekimu. Avižinis pudingas puošiamas ypatingu karameliniu avižinių dribsnių traškučiu, kurį pagaminti nesudėtinga ir reikia tik dviejų ingredientų - dribsnių ir cukraus, iš kurio paruošiama karamelė, o tuomet sumaišoma su dribsniais ir atšaldoma. 

 

Avižinis pudingas

 

Talentingoji laidos viešnia Eglė ruošė keptą avižinę košę su bananais ir uogomis. Tai originalus ir labai skanus būdas paruošti košę, kuris tikrai patiks ne tik dėl skonio, bet ir greito bei nesudėtingo paruošimo. Košė kepama orkaitėje, tad virtuvėje ilgai stoviniuoti nereikės. Eglė šiam receptui naudojo gervuoges ir raudonuosius serbentus, bet pamini, kad uogos tinka bet kokios mėgstamos ir turimos virtuvėje. Šią keptą košę labai gardu skanauti su pienu, jogurtu, mėgstama namine uogiene ar šviežiomis trintomis uogomis.

 

Kepta avižinė košė su bananais ir uogomis

 

Gaivių patiekalų mėgėjams, Eglė siūlo šiltas grikių salotas su lašiša arba sūriu. Eglė pamini, kad salotos bus ypatingai gardžios, jei naktį prieš salotų ruošimą kruopas subersite į dubenį, užpilsite verdančiu vandeniu ir uždengus palaikysite per naktį. O eksperimentuojant ir keičiant daržoves, žalumynus ir kruopas kiekvieną kartą nustebinsite artimuosius naujais skoniais.

 

Šiltos grikių salotos su lašiša (arba sūriu)

 

Eglė parodė, kaip paruošti tobulo skonio pikantišką granolą keptuvėje. Eglė šiai granolai naudojo avižinius dribsnius, bet puikiai tinka ir grikiai, bolivinė balanda ar kiti mėgstami dribsniai. O jei nenorite kepti keptuvėje, puikiai tinka šią granolą kepti ir orkaitėje. Kepimas orkaitėje užtruks šiek tiek ilgiau - pusvalandį ir labai svarbu kas 10 minučių pamaišyti. Bet kokiu atveju, šią granolą paruošti tikrai nesudėtinga, o labai skanu gardinti salotas, sriubas ar kramsnoti kaip nesaldų užkandį.

 

Pikantiška granola keptuvėje

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Odeta
2020-03-15 10:59
Kaip visada Vyliaus receptai tokie, kad norisi bėgti į virtuvę ir gaminti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital