Keksiukų su karameliniais obuoliais vainikas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 18
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Keksiukų su karameliniais obuoliais vainikas
Keksiukų su karameliniais obuoliais vainikas
Keksiukų su karameliniais obuoliais vainikas
Keksiukų su karameliniais obuoliais vainikas
Keksiukų su karameliniais obuoliais vainikas
Autorius apie receptą: Šventę reikia švęsti. Pyragų dienai sugalvojau pagaminti daug keksiukų, kad būtų gera ir patogu dalintis. Juk pagrindinė šios dienos mintis tokia ir yra – dalintis. Bet. Šventę reikia švęsti. Pyragų dienai sugalvojau pagaminti daug keksiukų, kad būtų gera ir patogu dalintis. Juk pagrindinė šios dienos mintis tokia ir yra – dalintis. Bet. Lažinuosi, kad ir jums taip buvo, kai gauni į ranką labai gardaus, bet lipnaus pyrago gabalą, rankioji nuo jo popierinės servetėlės prilipusius gabaliukus, išsimozuoji , visur limpa, trupa... Tai va. Šie keksiukai ne tokie. Tai ne tik žiauriai skanaus obuolių pyrago versija – parodykite man, prašau, tą žmogų, kuris nemėgsta obuolių ir karamelės derinio! Ką? Radote? Ak, pasivaideno!!!! O vat skonis nepasivaideno. Ir, išduosiu paslaptį – gaminasi labai paprastai. Obuolius tokiu būdu galėsite pasigaminti ne tik šiems keksiukams, bet ir kaip priedą prie ledų ar kokio nors kremo. Keksiukų tešlą, ypatingai švelnią, keisdami priedus, tik miltų nereikia keisti, o dėti tokius, kaip nurodyta recepte, galite naudoti ir kitiems keksams ar keksiukams gaminti. (...daugiau) Elżbieta Mon
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 18
Tešlai:
330 gramų   kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
4 vienetai   kiaušinių  (L dydžio)
250 gramų   cukraus pudros
200 gramų   sviesto  (labai minkšto, beveik tepamo)
130 gramų   grietinėlės
2 vienetai   citrinų
10 gramų   kepimo miltelių
1 žiupsnelis   druskos
Sirupui:
50 mililitrų   vandens
50 gramų   cukraus
50 mililitrų   citrinų sulčių
10 mililitrų   romo
Viršui:
3 vienetai   obuolių  (nuluptų)
130 gramų   cukraus
75 mililitrai   grietinėlės
Kremui:
300 gramų   kreminio sūrio
80 gramų   grietinėlės  (pusiau išplaktos)
30 gramų   cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai minkštą sviestą suplakite irklo formos plakikliu su cukraus pudra, įtarkuokite citrinų žievelę.
2.
Supilkite palaipsniui paplaktus kiaušinius. Suberkite „Ekstra“ miltus ir kepimo miltelius, permaišykite, o po to švelniai įmaišykite grietinėlę į tešlą.
3.
Tešlą uždenkite plėvele ir palikite šaldytuve maždaug valandai. Po valandos sudėkite tešlą į formeles ir kepkite apie 30 min. 170 °C orkaitėje. Atvėsinkite ant grotelių.
4.
Obuoliams prikaistuvyje palaipsniui berdami cukrų kaitinkite jį, kol jis taps gražios gintarinės spalvos.
5.
Užvirinkite grietinėlę ir karštą supilkite į prikaistuvį, išmaišykite. Atsargiai, masė labai putos.
6.
Suberkite smulkiais kubeliais pjaustytus obuolius. Patroškinkite 10-12 min. Atidėkite.
7.
Sirupui užvirinkite vandenį su cukrumi ir citrinos sultimis. Kai atauš – supilkite romą.
8.
Kremui kambario temperatūros sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir lengvai paplakta grietinėle (neriebios grietinės konsistencijos – skystoka).
9.
Keksiukus prabadykite mediniu iešmeliu keliose vietose. Teptuku gausiai patepkite sirupu. Ant viršaus užspauskite kremo ir uždėkite obuolių. Smagiai pasidalinti!
Patarimai:
Tešlai visi produktai turi būti kambario temperatūros ir šiltesni.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital