Kėdainių blynai orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kėdainių blynai
Kėdainių blynai
Kėdainių blynai
Autorius apie receptą: Net neabejoju, kad visi esate valgę šiuos blynus. Tačiau bent jau man jie asocijuojasi su šiek tiek per dideliu riebalų kiekiu. Kad to išvengti aš juos kepu orkaitėje. Jie ne tik, kad Net neabejoju, kad visi esate valgę šiuos blynus. Tačiau bent jau man jie asocijuojasi su šiek tiek per dideliu riebalų kiekiu. Kad to išvengti aš juos kepu orkaitėje. Jie ne tik, kad neprisigeria riebalų, bet nepalieka abejonių iškepė mėsa tarp tų bulvių ar dar ne. Dar labai patogu, kad visus blynus iškepame vienu kartu. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių
500 gramų maltos mėsos (naudojau kiaulieną)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
pagal skonį penkių pipirų mišinio (arba kitokių mėgstamų prieskonių mėsai)
pagal skonį druskos
pagal poreikį ghee sviesto (arba kitokių riebalų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį sudėti mėsą.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su mėsa, įberti pipirų, druskos, gerai išminkyti ir padaryti 8 - 9 plonus paplotėlius.
3.
Bulves sutarkuoti, jei jos labai vandeningos, skystį nupilti. Įmušti kiaušinius, įberti druskos, šakute paplakti kiaušinius, tuomet visiškai išmaišyti.
4.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti. Dėti šaukštą bulvių tarkių, taip užpildyti visą keptuvę blyneliais, ant bulvių blynelių dėti mėsos paplotėlius, tuomet vėl dėti bulvių tarkio, jį paskleisti plonu sluoksniu, kad uždengtų mėsą. Pakepti iki kol apačia paskrus, tuomet apversti. Taip iškepti visus blynus iki kol neliks ingredientų.
5.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, patepti sviestu, sudėti blynus. Kepti įkaitintoje iki 195 C - 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių arba iki kol blynai gražiai paruduos. Jei reikia, galima vieną kartą apversti.
6.
Labai tinka tiekti su riebesne grietine (pavyzdžiui, 40%), ją ištirpinus nedideliame puode. Jei norite, galima į lydomą grietinę įpilti šiek tiek verdančio vandens.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital