1.
Cukrų su kiaušiniais išplakti iki purumo, kol masė padvigubės. Po truputį įplakti karamelizuotą kondensuotą pieną ir grietinę. Tada įplakti sviestą (jis turėtų būti kambario temperatūros, labai minkštas) ir išplakti iki vientisos mases.
2.
Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar truputį paplakti. Tešla gausis standoka, tokia ir turėtų būti.
3.
Tešlą sudėti į formą (naudojau apvalią 22 cm skersmens). Aš dar pasuku formą su tešla kelis kartus aplink jos ašį, tada užsipildo gražiai kraštai ir kyla tolygiau.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku (tikrinti į pabaigą kepimo laiko). Jeigu pagaliuką ištraukiate sausa, neapsivėlusį tešlą, vadinasi iškepė.
5.
Tada orkaitę išjungti ir iškepusį biskvitą palikti vėsti orkaitėje kelias minutes. Tada ištraukti ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsintą biskvitą supjaustyti į 3 ar 4 lakštus.
6.
Kremui grietinėlę (ji turėtų būti kuo šaltesnė) plakti po truputį dedant cukraus pudra iki grietinėle laikys formą. Supilti iš citrinos išspaustas sultis ir dar truputėlį paplakti. Sudėti rikotą, nuo citrinos nutarkuotą žievelę ir mentele viską sumaišyti iki standžios, vientisos masės.
7.
Biskvitu sulaistymui aš naudoju vandenį, kurį šiek tiek pasaldinu cukrumi ir truputį parūgštinu citrinos sultimis.
8.
Biskvito lakštą dėti į formą, apipurkšti saldintu vandeniu (arba sulaistyti šaukštu, bet aš biskvitų sulaistymui visada naudoju purškiklį, man taip patogiau), aptepti 1 šaukštu karamelizuoto sutirštinto pieno ir dėti dalį kremo. Uždėti kitą biskvito lakštą, vėl sudrėkinti, aptepti 1 šaukštu karamelizuoto sutirštinto pieno, dėti dalį kremo, ir vėl biskvitas...... kol sudėsite visus 3 ar 4 biskvitus.
9.
Tortą padėti bent kelioms valandoms į šaldytuvą (o dar geriau - nakčiai). Geriau nakčiai, kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų.
10.
Veliau nuimti formą, išlyginti, apdailinti torto šonus. Puošti kaip fantazija leidžia - karamele, biskvito trupiniais ar kaip tik norisi. Skanaus!