Karamelinis - šokoladinis Napoleonas

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Karamelinis - šokoladinis Napoleonas
Autorius apie receptą: Man šis tortas yta tiesiog tirpstantis burnoje ir nė kiek ne per saldus. Galėčiau įvardinti, kad tas saldumas šiam tortui "tinka" :) Rekomenduoju kiekvienam, mėgstančiam Man šis tortas yta tiesiog tirpstantis burnoje ir nė kiek ne per saldus. Galėčiau įvardinti, kad tas saldumas šiam tortui "tinka" :) Rekomenduoju kiekvienam, mėgstančiam "Napoleonus" ir saldžius, karamelinius tortus. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
600 gramų miltų
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
225 gramai grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Karameliniam kremui:
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
1 vienetas citrinų
3 šaukštai kavos (stiprios, užplikytos)
Šokoladiniam kremui:
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų juodojo šokolado
Papuošimui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Berti druskos, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 valandoms.
2.
Tešlos rutuliukus iškočioti į plonus blynus ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje apie 10 minučių (kol lengai pagels). Atvėsinti.
3.
Karamelinio kremo gamyba: dubenyje gerai išsukti karamelizuotą kondensuotą pieną ir kambario temperat8ros sviestą. Įspausti citrinos sulčių ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
4.
Šokoladinio kremo gamyba: dubenyje išsukti kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
5.
Torto sluoksniavimas: torto lakštą aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.
6.
Papuošimui išsukau karamelizuoto kondensuoto pieno skardinę ir 200 g kambario temperatūros sviesto. Šonus puošiau trupiniais, nuo lakštų. Paruoštą tortą padėti į šaldytuvą ir leisti pastovėti bent per naktį (o dar geriau - parą-dvi, nes stovėdamas jis skanėja).
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Odeta
2017-02-26 11:15
Šiandieną bandysiu, tik be šokoladinio sluoksnio. ATSAKYTI
Saulė
2017-01-21 16:57
Superinis tortas! Labai labai labai patiko, ačiū už gerą receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital