1.
Tešlai iš šaldiklio ištrauktą sviestą sutarkuojame burokine tarka.
2.
Į tarkuotą sviestą beriame dalį miltų, maišome. Po to sudedame grietinę, įmušame 2 kiaušinius, beriame druską. Vėl beriame miltus. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau, nei nurodyta recepte. Tai priklauso nuo kiaušinių dydžio. Minkome, kol pasidarys tešla, kuri nebelimpa prie rankų. Formuojame "dešrą". Suformuotą dešra supjaustome į 6-9 rutulius. Rutulių dydžiai priklauso nuo formos dydžio, kokio Napoleono norėsite. Rutulius dedame į plastikinius maišelius ir tada į šaldytuvą, paliekame jame apie 1,5 val.
3.
Iš kiekvieno rutulio kočiojame lakštus. Lakštus galite formuoti pagal skardą arba pagal norimą formą. Turėkite galvoje, kad kepant lakštai pasitrauks apie +-1 cm. Aš visada kepu keturkampėje skardoje ir darau per visą skardą lakštą. Iškočiotus lakštus dedame į skardą. Skardą galite šiek tiek pabarstyti miltais, bet nėra būtina. Lakštus skardoje būtinai subadykite šakute, kuo daugiau kartų. Taip lakštai bus daugiasluoksniai.
4.
Kepti lakštus 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Geriausia, žinoma, nuolat prižiūrėti, nes vieni mėgsta rudesnius, kiti šviesesnius lakštus. Taip iškepti visus lakštus ir palikti atvėsti. Likusias atraižėles išsikepti jos bus skirtos torto apibarstymui trupiniais.
5.
Kremui užkaičiame pieną su cukrumi, kad lengvai šiltų.
6.
Į kitą didesnį puodą sudedame 200 g sviesto ir kaitiname. Sviestas turi išsilydyti ir pradėti virti, tada į sviestą dedame apie 150 g miltų ir maišome, kad taptų vientisa tešlos masė. Į šitą masę palengva pilame pieną su ištirpusiu cukrumi. Ir viską maišome, kol pasidarys kremo konsistencija. Jei matote, kad masė per kieta, galite įpilti papildomai pieno. Į paruoštą masę supilame vanilės esenciją ir tarkuotas citrino žieveles. Paliekame masę pravėsti. Kai masė tampa vos vos šilta, tada sudedame du trynius ir gerai išsukame.
7.
Surenkame tortą. Tepame lakštus kremu, kas trečią lakštą sutepame juodųjų serbentų uogiene.
8.
Sutrupiname atraižėles. Tortą papuošiame trupiniais, viršų, kraštus. Su papuošimu galite varijuoti pagal savo fantaziją. Tortui geriausia leisti pastovėti vieną parą, tada susigeria visi skoniai ir jis tampa tobulas.