Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis
Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis
Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis
Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis
Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis
Jogurtinis tortas su žėle, vaisiais ir uogomis
Autorius apie receptą: Lengvas torčiukas visomis prasmėmis. Labai nekaloringas, o pagaminti gali net ir virtuvės naujokas. Gaivus ir labai išgirtas per mano gimtadienį. Aš gaminau ne per saldų tortą ir Lengvas torčiukas visomis prasmėmis. Labai nekaloringas, o pagaminti gali net ir virtuvės naujokas. Gaivus ir labai išgirtas per mano gimtadienį. Aš gaminau ne per saldų tortą ir tas labai mums patiko. Tinka visokie vaisiai, uogos. Aš dėjau dar žalios citrinos riekelių ant viršaus, na bet ji kažkokia ne žalia pasitaikė, nesimato. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
2 šaukštai kvietinių miltų (kambario temperatūros)
2 šaukštai cukraus pudros (kambario temperatūros)
1 šaukštas krakmolo (kambario temperatūros)
1 šaukštas vanilinio cukraus (kambario temperatūros)
1 žiupsnelis druskos (kambario temperatūros)
Kremui:
500 gramų graikiško jogurto
400 gramų grietinės, 30% riebumo
200 gramų konservuotų persikų (skysčio)
3 šaukštai vanilinio cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų (sulčių)
20 gramų želatinos
Sulaistymui:
1 vienetas žaliųjų citrinų (sulčių)
Viršui:
5 vienetai konservuotų persikų (puselių)
pagal poreikį uogų (šilauogių, braškių,)
pagal poreikį mandarinų
77 gramai citrinų želė
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasiruošiau želatiną viršutiniam sluoksniui, nes reikia kad ji visiškai atšaltų. Į nepilną virinto karšto vandens litrinį stiklainį supilti želatinos 20 g ir pakuotę citrinų želė. Turi būti standu! Gerai išmaišyti. Skonis išeina geras, švelnus, bet jei kam norisi, papildomai galima pasaldinti ar parūgštinti citrina. Padėti kambario temperatūroje, kad vėstų, vis dar pamaišant.
2.
Biskvitui produktai turi būti vienodos temperatūros, nešalti. Kiaušinius išplakti su druska, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki tvirtos, blizgios masės. Įsijoti atsargiai miltus, krakmolą, ilgai nemaišyti.
3.
Kepimo formą 24 cm skersmens ištepti sviestu, supilti tešlą.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atšaldyti.
5.
Kremui į skystį nuo konservuotų persikų suberti 20 g želatinos, palikti pastovėti 15 min. Išbrinkusią želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Neužvirinti! Palikti šiek tiek atvėsti.
6.
Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi. Sumaišyti su jogurtu, o tik po to (kad nesutrauktų) su žalios citrinos sultimis. Įmaišyti persikinę želatiną.
7.
Aš dar į kremo masę įpyliau apie 100 ml viršutiniams sluoksniui pasiruoštos citrininės želės, suteikė papildomo skonio, o ir litro želės trupučiuką man būtų buvę daugoka viršutiniam sluoksniui. Viską gerai permaišyti. Jei atsitinka, kad masė ima tirštėti, dar neužpiltą, reikia su indu įstatyti į šiltą vandenį ir maišyti, kol taps vientisa.
8.
Atvėsusį biskvitą apšlakstyti citrinos sultimis. Užpilti kremą. Padėti šaltai, kol visai sustings.
9.
Kai kremas sustings, išdėlioti turimus vaisius ir uogas. Užpilti tikrai šalta citrinine želė. Per naktį geriausia palaikyti šaldytuve. Jaukaus skanavimo!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital