1.
Pirmiausia pasiruošiau želatiną viršutiniam sluoksniui, nes reikia kad ji visiškai atšaltų. Į nepilną virinto karšto vandens litrinį stiklainį supilti želatinos 20 g ir pakuotę citrinų želė. Turi būti standu! Gerai išmaišyti. Skonis išeina geras, švelnus, bet jei kam norisi, papildomai galima pasaldinti ar parūgštinti citrina. Padėti kambario temperatūroje, kad vėstų, vis dar pamaišant.
2.
Biskvitui produktai turi būti vienodos temperatūros, nešalti. Kiaušinius išplakti su druska, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki tvirtos, blizgios masės. Įsijoti atsargiai miltus, krakmolą, ilgai nemaišyti.
3.
Kepimo formą 24 cm skersmens ištepti sviestu, supilti tešlą.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atšaldyti.
5.
Kremui į skystį nuo konservuotų persikų suberti 20 g želatinos, palikti pastovėti 15 min. Išbrinkusią želatiną dėti ant garų vonelės ir ištirpinti. Neužvirinti! Palikti šiek tiek atvėsti.
6.
Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi. Sumaišyti su jogurtu, o tik po to (kad nesutrauktų) su žalios citrinos sultimis. Įmaišyti persikinę želatiną.
7.
Aš dar į kremo masę įpyliau apie 100 ml viršutiniams sluoksniui pasiruoštos citrininės želės, suteikė papildomo skonio, o ir litro želės trupučiuką man būtų buvę daugoka viršutiniam sluoksniui. Viską gerai permaišyti. Jei atsitinka, kad masė ima tirštėti, dar neužpiltą, reikia su indu įstatyti į šiltą vandenį ir maišyti, kol taps vientisa.
8.
Atvėsusį biskvitą apšlakstyti citrinos sultimis. Užpilti kremą. Padėti šaltai, kol visai sustings.
9.
Kai kremas sustings, išdėlioti turimus vaisius ir uogas. Užpilti tikrai šalta citrinine želė. Per naktį geriausia palaikyti šaldytuve. Jaukaus skanavimo!