Jogurtinis tortas su uogomis

AUTORIUS:
Dr. Oetker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Jogurtinis tortas su uogomis
Jogurtinis tortas su uogomis
Jogurtinis tortas su uogomis
Jogurtinis tortas su uogomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
300 gramų trapių sausainių
100 gramų sviesto
100 gramų graikinių riešutų (arba migdolų, anakardžių)
Pertepimui:
500 mililitrų jogurto, natūralaus
500 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
170 gramų cukraus
150 gramų aviečių (arba braškių, konservuotų persikų)
100 gramų šilauogių (arba vynuogių, spanguolių, aviečių, kivių)
38 gramai želės (naudojome „Dr.Oetker“ uogų skonio želė)
30 gramų želatinos (naudojome „Dr.Oetker“)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (naudojome „Dr.Oetker“)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto pagrindui sausainius ir riešutus sugrūskite iki trupinių konsistencijos ir dubenyje sumaišykite su ištirpintu sviestu. Šią masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą. Šaukštu trupinius tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Formą padėkite į šaldytuvą.
2.
Į stiklinę įpilkite 150 ml karšto vandens ir jame maišykite želatiną, kol grūdeliai ištirps.
3.
Dideliame dubenyje išplakite grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol grietinėlė taps puri. Tada supilkite jogurtą ir viską išplakite. Pusę šios masės supilkite ant sausainių sluoksnio formoje. Tada užberkite avietes. Ant šių supilkite likusią grietinėlės ir jogurto masę. Paviršių išlyginkite ir padėkite formą į šaldytuvą.
4.
Uogų skonio želė supilkite į stiklinę, užpilkite 200 ml karšto vandens ir maišykite, kol želė grūdeliai ištirps. Kai želė atvės, užpilkite ant sustingusio grietinėlės bei jogurto sluoksnio. Sudėkite ant viršaus šilauoges ir vėl grąžinkite formą į šaldytuvą. Po 1-2 val. ragaukite.
Patarimai:
Uogų pasirinkimas. Tortui gaminti tinka įvairios uogos: šilauogės, mėlynės, avietės, braškės, vyšnios, serbentai. Taip pat tinka susmulkinti vaisiai: kiviai, ananasai, mangai, kriaušės, obuoliai, persikai, mandarinai ir pan.
Torto pagrindas. Torto pagrindui paruošti riešutus galima pakeisti tokiu pačiu kiekiu sausainių.
AUTORIUS: Dr. Oetker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital