1.
Medinius iešmelius pamerkti į vandenį bent valandai, tai apsaugos juos nuo degimo orkaitėje.
2.
Jautieną supjaustyti kubeliais. Pabarstyti druska, pipirais, pilti šlakelį aliejaus. Išmaišyti. Svogūną, papriką supjaustyti, taip pat pabarstyti druska, pipirais, pilti šlakelį aliejaus.
3.
Ant iešmelių suverti mėsą ir papriką, svogūną ir pomidorus. Jokios konkrečios vėrimo tvarkos nėra.
4.
Iešmelius „pakabinti“ ant kepimo skardelės kraštų, kad sultys varvėtų į skardelę arba suguldyti tiesiog ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi.
5.
Orkaitę įkaitinti iki 220 C laipsnių. Kepti karšto oro srauto rėžimu („su vėjeliu“) apie 15 min.
6.
Padažui susmulkinti žalumynus, sutarkuoti česnaką, pilti citrinos sultis, maždaug šaukštą aliejaus, įberti druskos, pipirų. Išmaišyti.
7.
Iškepus iešmeliams, juos apšlakstyti pasiruoštu žolelių padažu.