Huevos Rancheros – meksikietiški pusryčiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Huevos Rancheros – meksikietiški pusryčiai
Autorius apie receptą: Huevos Rancheros turi visus gardžiam pusryčių patiekalui reikalingus ingredientus – traškus tortilijos paplotėlis, soti pupelių užtepėlė, trumpai pakeptas kiaušinis, Huevos Rancheros turi visus gardžiam pusryčių patiekalui reikalingus ingredientus – traškus tortilijos paplotėlis, soti pupelių užtepėlė, trumpai pakeptas kiaušinis, gardusis pomidorų padažas ir avokadas bei šviežia kalendra, kurie suteikia papildomo gaivaus skonio. Na, ir viskas ne tik skamba labai skaniai, bet iš tikrųjų yra be galo gardu. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai kiaušinių
6 vienetai tortilijų (vidutinio dydžio)
2 vienetai avokadų (nedidelių)
pagal poreikį užtepėlė (pupelių, 1 indelio)
160 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 saujelė kalendros (susmulkintos)
pagal poreikį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
3 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
0.5 vieneto žaliosios paprikos (arba 1-2 jelapenų ar kitų aštrių pipirų)
0.5 vieneto svogūnų (nedidelio)
2 vienetai česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Padažui pomidorus perpjauname perpus, išpjauname kietą kotelio dalį. Papriką supjaustome į kelias dideles juosteles, nulupame česnaką ir svogūną, supjaustome į kelis didesnius gabalėlius.
2.
Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą aliejaus. Sudedame daržoves, kepiname ant aukštesnės vidutinės ugnies, kol apskrunda, po to daržoves sudedame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.
3.
Keptuvėje įkaitiname 1 šaukštą aliejaus, supilame padažą ir kaitiname 5 min ant vidutinės ugnies, vis maišant, pagardiname druska, pipirais pagal skonį. Padažas šiek tiek sutirštės. Po to padažą laikome šiltai.
4.
Nedidelėje keptuvėje įkaitiname 25 ml aliejaus. Įmušame vieną kiaušinį ir kepame ant silpnos ugnies, kol kraštai iškepa, o trynys išlieka skystas, apibarstome druska, pipirais, dedame į lėkštę. Taip iškepame visus kiaušinius ir atidedame į šalį.
5.
Didesnėje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, dedame 1 tortiliją, kepame iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, po to dedame tortiliją ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Taip iškepame visas tortilijas.
6.
Mikrobangėje arba keptuvėje pašildome pupelių užtepėlę.
7.
Avokadus perpjauname pusiau, išimame kaulą, išskobiame minkštimą, supjaustome riekelėmis.
8.
Ant kiekvienos tortilijos užtepame pupelių užtepėlės, uždedame po kiaušinį, apipilame kiaušinio baltymą pasiruoštu padažu, apibarstome šviežia kalendra. Lėkštėje patiekiame po 2 taip paruoštas tortilijas. Patiekiame su avokado riekelėmis. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital