1.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba aliejų, įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotą morką ir smulkiai tarkuotą arba maltą saliero stiebą, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite apie 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės.
2.
Tada pridėkite susmulkintą kopūstą ir įpilkite maždaug 0,5 puodelio vandens, išmaišykite ir troškinkite dar apie 5 minutes. Ingredientams matuoti naudojau 240 mililitrų stiklinę.
3.
Ryžius išvirkite, dubenyje faršą sumaišykite su virtais ryžiais, troškintomis daržovėmis, kiaušiniu, druska ir pipirais. Masę gerai permaišykite ir formuokite kotletukus, man gavosi 12 kotletukų. Kotletukus sudėkite į gilesnį kepimo indą.
4.
Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą arba aliejų, įdėkite smulkiai pjaustytą česnaką, trumpai pakepkite. Tada supilkite pomidorų tyrę ir įpilkite 0,5 puodelio vandens, išmaišykite, užvirinkite ir išjunkite kaitrą.
5.
Kadangi aš naudojau Bolognese padažą, tai nieko, išskyrus česnaką, daugiau papildomo nedėjau. Jei jus naudosite pomidorų padažą arba tyrę, tai įberkite dar druskos, pipirų, prieskonių, įdėkite susmulkintų žalumynų.
6.
Užpilkite pomidorų padažą ant kotletukų ir kepimo indą uždenkite kepimo folija arba kepimo dangčiu. Kepkite 180 C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, patiekite su žalumynais, bulvėmis, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru.