Autorius apie receptą:
Ar pasiilgote lietinių? Mes taip, ypač kai pabosta mėsa. Jų tuomet prikepu daugiau, užsišaldau, o kai reikia, atsišildau ir akimirksniu lietiniai garuoja ant mūsų stalo. Taigi,
Ar pasiilgote lietinių? Mes taip, ypač kai pabosta mėsa. Jų tuomet prikepu daugiau, užsišaldau, o kai reikia, atsišildau ir akimirksniu lietiniai garuoja ant mūsų stalo. Taigi, šiandien pas mus blynadienis.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras
pieno
400 gramų
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
1 žiupsnelis
druskos
pagal skonį
cukraus
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, paplakti šluotele, pilti dalį pieno ir suberti miltus. Išmaišyti, masė turi būti tiršta. Tuomet po truputį pilti likusį pieną ir gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumuliukų. Galima masę perlieti per sietelį.
2.
Į dubenį su tešlą įberti cukraus, druskos ir dar kartą permaišyti.
3.
Keptuvę patepti aliejumi, įkaitinti, pilti samtelį tešlos, sukiojant keptuvę paskirstyti tešlą per visą keptuvės plotį ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.
4.
Iškepusius blynus galima pagardinti mėgstamu įdaru ir susukti arba valgyti karštus, tik ką iškeptus.