Autorius apie receptą:
Esu beveik įsitikinusi, kad pas daugelį iš jūsų namuose dar yra likę kūčiukų, kuriuos lyg ir valgai, o jų nemažėja. Bent jau pas mane tai tikrai jų likę nemažai, tad
Esu beveik įsitikinusi, kad pas daugelį iš jūsų namuose dar yra likę kūčiukų, kuriuos lyg ir valgai, o jų nemažėja. Bent jau pas mane tai tikrai jų likę nemažai, tad sugalvojau kur juos panaudoti - ogi pasigaminti tinginį. Ir ką galvojate? Tinginys gavosi liuks. Tad skubu pasidalinti receptu, kad ir jūs pasigamintumėte puikų desertą prie kavos puodelio.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų
kūčiukų
250 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų
sviesto
2 šaukštai
kakavos
1 saujelė
džiovintų spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Spanguoles nuplikiau virintu vandeniu.
2.
Kūčiukus supjausčiau į mažesnius gabaliukus ir juos sumaišiau su nuplikytomis spanguolėmis.
3.
Puode ištirpinau sviestą ir į jį supyliau kondensuotą pieną ir kakavą. Išmaišiau iki vientisos masės.
4.
Karštą masę supyliau ant kūčiukų su spanguolėmis, gerai išmaišiau ir susukau į kepimo popierių.
5.
Padariau 2 pailgos formos tinginius ir palikau stingti (sutvirtėti) šaldytuve.