Autorius apie receptą:
Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Man šie burokėliai šaltibarščiams daug skanesni negu su actu marinuoti, o ir sveikiau. Galima rauginti ir netarkuotus burokėlius, tik
Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Man šie burokėliai šaltibarščiams daug skanesni negu su actu marinuoti, o ir sveikiau. Galima rauginti ir netarkuotus burokėlius, tik jie rūgs ilgiau.
(...daugiau)(...mažiau)
Karina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
4 vienetai
burokėlių
(virtų)
1 riekė
juodos duonos
šiek tiek
vandens
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius galima rauginti virtus arba nevirtus. Man labiau patinka rauginti virti, nes jie minkštesni. Jeigu raugintus burokėlius naudosite šaltibarščiams, irgi labiau tiks virti burokėliai.
2.
Burokėlius nuvalykite, sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka (tarkuoti burokėliai išrūgsta greičiau negu pjaustyti).
3.
Burokėlius sudėkite į indą, kuriame rauginsite (geriausiai tinka stiklinis ar molinis ar keraminis indas). Užvirinkite vandens ir juo užpilkite burokėlius, kad vandens būtų per 1-2 pirštus virš burokėlių. Įdėkite pagal skonį druskos ir išmaišykite. Leiskite viskam atvėsti iki daugmaž kambario temperatūros.
4.
Duonos riekę įvyniokite į švarią drobelę ar marliuką ir dėkite ant burokėlių, truputį spusteldami, jog būtų apsemta vandens ir burokėlių. Burokėlius paslėkite (aš prispaudžiu lėkšte su ant jos uždėtu akmeniu) ir palikite šiltoje vietoje bent parai. O po to vis paragaukite, ar jau pakanka rūgštumo, nes kai patalpa šiltesnė, jie gali rūgti greičiau, kai vėsesnė - lėčiau. Kai jau rūgštelės pakanką, duoną išimkite, o burokėlius perdėkite į švarų stiklainiuką ir laikykite šaldytuve, jog toliau neberūgtų. Geriausia juos suvartoti per porą savaičių.
5.
Galima rauginti ir netarkuotus burokėlius, tik tuomet rauginu juos ilgiau - bent 5-6 paras (galima ir dar ilgiau), o vandenį pasūdau smarkiau (5-6 burokėliams naudoju apie 2 litrus vandens ir 2 šaukštus druskos).