Greita naminė ruginė duona be mielių ir raugo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Greita naminė ruginė duona be mielių ir raugo
Autorius apie receptą: Pagaliau pavyko prisijaukinti ruginius miltus, pradėjau nuo burokų rauginimo, raugo duonai, o tuomet jau kibau į juodąją duonelę. Mūsų namuose duona valgoma ne itin dažnai, bet Pagaliau pavyko prisijaukinti ruginius miltus, pradėjau nuo burokų rauginimo, raugo duonai, o tuomet jau kibau į juodąją duonelę. Mūsų namuose duona valgoma ne itin dažnai, bet ši tiesiog tirpsta. Gal dėl to, kad skonis nostalgiškas, primenantis vasaras pas draugių močiutes kaime ir tokią duoną su niekaip nesukramtomu lašinuku ir šviežiai raugtu agurku. Man pakvipo vasara… Ši duona gaminama greitai, jai nereikia raugo ar mielių, kildinimui naudoju jogurtu gesintą sodą. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų graikiško jogurto
400 gramų ruginių miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
2 šaukštai sėlenų
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kmynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jogurtą iškrečiu į gilų dubenį, įdedu sodą ir išmaišau. Palieku bent penkioms minutėms sodai užgesti nuo jogurto rūgšties. Nekantrumas gresia sodos prieskoniu duonoje. Ir neišsigaskite, jogurto masė padidės.
2.
Sudedu sėlenėles ir dribsnius, išmaišau ir vėl palieku brinkti, šįkart 15 minučių. Galop suberiu druską, miltus, kmynus ir viską kruopščiai maišau, kol visi produktai tampa vientisa poskyste tešla.
3.
Ją pilu į silikoninę kekso formą, ją dedu ant grotelių vidury orkaitės, jungiu 150 C ir jungiu laikmatį 2 h. Po dvejų valandų kaitrą padidinu iki 200C ir kepu dar apie 15 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėju, visą procesą stebiu per stiklą.
4.
Karštą duoną išimu iš silikoninės formos ir palieku atvėsti ir pailsėti ant medinės lentelės 2 - 3h. Mums ši duona skaniausia kitą dieną. Ypač su keptu šviežiu kiaušiniu, daržovių salotomis, namine sriuba ir pan.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Roberta
2018-11-30 12:50
Recepta teko pasitobulinti pagal save nes pagal si kuris rasytas net ir su rankom minkant nesigautu... ATSAKYTI
Vilma
2017-08-12 16:10
Nesigavo. Viską dariau pagal receptą. Tešla sausa, kieta. Iškepusi duona, kaip plytgalis ATSAKYTI
Justė
2018-02-11 00:45
Mano tešla taip pat labai sausa išėjo. Teko padvigubint jogurtą, kad minkoma taptų. Rezultatas neblogas iškepė. ATSAKYTI
Saule
2017-07-11 13:41
Grečiausiai tešla turėjo buti minkoma, o ne poskyste kaip čia rašo. Vien koks miltų ir jogurto santykis pasako, kad nebus poskyste ATSAKYTI
Renata
2017-06-27 20:01
Man irgi tesla kieta gavosi.Ka darau blogai?Dejau visko po tiek,kiek parasyta.Vis tiek pasoviau i orkaite,lauksim kas gausis. ATSAKYTI
Dita
2017-06-27 21:58
Man tešla irgi kietesnė gavosi, sunkiai maišoma, bet iškepė gerai ir atvėsusi duonelė labai skani ATSAKYTI
Rita
2017-06-21 23:29
Sudejus visus produktus pagal recepta gavau ne poskyste o kieta tirsta mase , ir likau nesuprasta kodel ne taip kaip jus rasote

Ismeciau lauk ir vel uzmaisiau kita , su mazesniu miltu kiekiu, ir vel nieko nesigavo nes kepant sukrito ATSAKYTI
Anele
2017-06-01 19:55
Tai tikras GĖRIS, taip paprastai ir kaip tikra lietuviška ruginė duona (tai svarbu kai esi toli nuo Lietuvos, o mėgsti ruginę duoną). Patobulinau žinoma :-), įdėjau chia sėklų, saulėgrąžų, trintų rugių, kitą kartą gal dar ką pakeisiu. Suprantu, kad svarbu kepimo temperatūra ir laikas. Ačiū :-) ATSAKYTI
Kūma
2017-06-19 13:53
Miela Anele, visi priedai yra skonio reikalas. Labai džiaugiuosi, kad patiko :) ATSAKYTI
Violeta
2017-05-27 09:00
Senokai norėjau išbandyti naminę duoną, šitas receptas pasirodė gan įkandamas, tai ryžausi, žiūrėsim, kas gausis :) ATSAKYTI
Violeta
2017-05-28 08:02
Kepėm vakar, nors parašyta, kad skanesnė kitą dieną, nesusilaikėm neparagavę prie sriubytės :) O šiandien pusryčiams sumuštinius su ja darėm. Labai skani ir pirmą dieną buvo, o šiandien dar skanesnė! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital