Autorius apie receptą:
Kiekvienais metais ieškau įdomesnių margučių puošybos būdų, man svarbu, kad kiaušinis liktų valgomas. Daržovėmis, arbatomis, žolėmis ir kopūstais marginti
Kiekvienais metais ieškau įdomesnių margučių puošybos būdų, man svarbu, kad kiaušinis liktų valgomas. Daržovėmis, arbatomis, žolėmis ir kopūstais marginti kiaušiniai jau pabodo, todėl šiemet atkreipiau dėmesį į dekupažą natūraliomis priemonėmis. Šiandien buvo repeticija ir ji pavyko tiesiog puikiai! Skaičiau ir apie krakmolo klijus, bet juos paliksiu kitiems metams.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai
kiaušinių
(virtų)
4 šaukštai
vandens
2 šaukštai
želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pirmiausia apsirūpinu trisluoksnėmis servetėlėmis su nedideliais raštais, buvo tikrai nelengva išsirinkti patinkančius ir nedidelius raštus. Paveiksliukus atsargiai išplėšiu, kerpant žirklėmis labai išryškėja siūlė, o plėšytas susilieja su lukštu. Taip pat iš dėžės ištraukiu teptuką.
2.
Metaliniame puodelyje sumaišau želatiną ir vandenį. Palieku pusvalandžiui išbrinkti, po to, jei reikia, įpilu dar vandens, tiek, kad vos vos apsemtų želatinos grūdelius. Kaičiu pačią mažiausią ugnį ir, vis maišant, kaitinu, kol želatina ištirpsta.
3.
Tuomet imu virtą kiaušinį, lukštą patepu želatina, atsargiai uždedu paveiksliuką ir vėl tepu sluoksnį želatinos. Taip teplioju, kol pasidengia visas kiaušinis. Paruoštą kiaušinį dedu ant grotelių ir palieku apdžiūti.
4.
Taip papuoštas kiaušinis dar ir tampa nepramušamu, nes želatina amortizuoja smūgį kitu kiaušiniu. O smarkiai daužtas į stalą pasiduoda. Želatina ir servetėlės absoliučiai nepakeičia kiaušinio skoninių savybių, ir tai, manau, labai šaunu.