Graikiška pita su brandintos jautienos maltiniu ir tzatziki

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Graikiška pita su brandintos jautienos maltiniu ir tzatziki
Graikiška pita su brandintos jautienos maltiniu ir tzatziki
Graikiška pita su brandintos jautienos maltiniu ir tzatziki
Graikiška pita su brandintos jautienos maltiniu ir tzatziki
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai jautienos maltinių (naudojau "Feel the beef")
6 vienetai pitos
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
2 vienetai pomidorų
6 lapai salotų
1 sauja špinatų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
pagal poreikį raudonėlio (šviežio)
Padažui:
370 gramų graikiško jogurto
100 gramų fetos sūrio
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šlakelis citrinų sulčių
1 skiltelė česnako
pagal skonį krapų (šviežių)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
Garnyrui:
5 vienetai bulvių (didelių)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šaukštelis raudonėlio (džiovinto)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nuskutame bulves ir supjaustome jas skiltelėmis. Ant jų beriame raudonėlio, druskos ir pipirų, pilame šlakelį citrinos sulčių bei alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišome ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min., prabėgus pusei laiko, bulvytes apverčiame.
2.
Ruošiame tzatziki padažą: sutarkuojame agurką ir gerai nusunkiame skystį. Sumaišome su likusiais tzatziki ingredientais: jogurtu, trupinta feta, tarkuota citrinos žievele, šlakeliu citrinos sulčių, smulkinta česnako skiltele bei krapais, druska ir pipirais.
3.
Supjaustome agurką, pomidorus bei raudonąjį svogūną.
4.
Pašildome pitas grilyje.
5.
Grilyje aukštoje temperatūroje kepame jautienos maltinius po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.
6.
Ant pitos tepame tzatziki, dedame agurką, pomidorą, raudonąjį svogūną ir iškeptą jautienos maltinį. Patiekiame su šviežiu raudonėliu bei bulvių skiltelėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital