Pirmiausia reikia patikrinti, ar slyvos tikrai be kauliukų ir užmerkti jas svarainių sirupe.
Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos ir paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.
Moliūgus, vis maišant, apie 15 min. su cukrumi patroškinti puode. Susidariusias sultis nupilti, atšaldyti.
Suberti vanilinį cukrų, cinamoną, ciberžoles, supilti su grietinę, išmaišytą su varške, supilti krakmolą. Mase išmaišyti.
Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.
Ant jo išdėlioti nusunktas slyvas.
Gerai išplakti kiaušinius, juos įmaišyti į geltoną masę ir viską supilti ant tešlos pagrindo.
Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie valandą. Kai pyragas dalinai pravėsta, nuimti tortinės kraštus.
Iš cukraus pudros ir citrinos sulčių pagaminti šaukštu pilamą glaistą. Jį pilti ant torto, vis pavartant kad nubėgtų i kraštus. Pats pyragas turėtų tapti "gintariniu'' - pasidengti blizgančia plutele, o kraštai "apšarmoti'' cukrumi. Tie kraštai gaunasi labai skanūs ir traškūs. ilgai išlieka kieti. Pyragas valgomas šaltas.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)