Gaivusis nekeptas Pina Colada tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 57)
Gaivusis nekeptas Pina Colada tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
175 gramai sausainių
90 gramų sviesto
25 gramai kokoso drožlių
Kremui:
400 mililitrų kokosų pieno (pilno riebumo)
400 gramų grietinėlės
360 gramų konservuotų ananasų
250 gramų jogurto, natūralaus
200 mililitrų ananasų sulčių (naudojau pirktines)
50 gramų kokoso drožlių
27 gramai želatinos
pagal skonį cukraus pudros
3 lašai romo aromato
Viršui:
500 mililitrų ananasų sulčių (naudojau pirktines)
11 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sutriname, sumaišome su kokoso drožlėmis ir ištirpintu sviestu. Suberiame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, tolygiai paskirstome, gerai paspaudžiame ir įdedame į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Kremui želatiną suberiame į ananasų sultis ir pašildome, vis maišant ant nedidelės ugnies, kol ji ištirps (tik neužvirinkite). Paliekame atvėsti.
3.
Kokoso pieną, jogurtą, kokoso drožles ir romo aromatą gerai išplakame. Įpilame atvėsusias sultis, sudedame ananaso gabalėlius, įdedame pagal skonį cukraus pudros ir gerai išmaišome.
4.
Išplakame šaltą grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišome į kokoso-sulčių masę.
5.
Kremą supilame ant torto pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.
6.
Torto viršui sumaišome sultis su želatina, pakaitiname kad ištirptų (neužviriname!) ir paliekame atvėsti. Kai atvės, atsrgiai supilame (geriausia - šaukštu) ant sustingusio kremo.
7.
Tortą vėl padedame į šaldytuvą, kad viršus sustingtų.
8.
Puošiame pagal savo fantaziją.
Patarimai:
Aš naudojau karštame vandenyje tirpius želatinos miltelius. Jeigu naudosite paprastą želatiną, ją pirmiausia užpilkite sultimis, palikite 20-30 min išbrinkti ir tada ištirpinkite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
lp
2017-10-01 17:48
ar tikrai sustingsta su ananasu, nes sakoma kad su juo zeletinas blogai reaguoja ATSAKYTI
Vida
2017-10-02 15:17
Su konservuotais ananasais sustinga, nes jie yra termiškai apdoroti. O va jeigu darytumėte su šviežiais ananasais, jau reikėtų ieškoti specialios želatinos, kuri tinka ananasams (tas pats ir su kiviais galioja). ATSAKYTI
Simona
2017-12-30 16:12
Skaiciau, kad sviezius reiketu kelias minutes apvirti, tuomet ir su standartine zelatina turetu sustingti ATSAKYTI
Jovita
2017-09-25 23:07
Norėjau pasiteirauti kokio skersmens naudojote torto forma? ATSAKYTI
Asta
2020-05-29 15:16
Aš gaminau 21 cm formoje, bet 24 cm irgi turėtų tikti. Labai skanus tortas. ATSAKYTI
Anonimas
2017-07-27 22:24
Įdėjus citrinos žievelės, cukraus pudros kelis šaukštus ir lašelį vanilės esencijos torto skonis virsta pasakišku! ATSAKYTI
Augustė
2017-03-17 11:38
Gaminau, visiškai nerealus tortas. Ačiū, Andželika, už nuostabų receptą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital