1.
Nuo duonos riekelių nupjauti pluteles, elektriniu smulkintuvu duoną susmulkinti iki trupinių. Sviestą ištirpinti garų vonelėje, užpilti ant duonos ir išmaišyti. Supilti į formą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstyti ir paspausti rankomis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
2.
Įdarui želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad visiškai ištirptų.
3.
Pomidorus palaikyti karštame vandenyje, ištraukti ir nuimti odelę. Perpjauti per pusę, išimti sėklas, o sieneles supjaustyti kubeliais ir sudėti į dubenį. Silkę supjaustyti kubeliais, svogūnus ir krapus susmulkinti ir viską sudėti į vieną dubenį ant pomidorų.
4.
Kitame dubenyje varškę sumaišyti su grietinę, nuolat maišant plona srovele supilti želatiną.
5.
Varškės - grietinės masę sukrėsti ant silkės mišinio, įspausti citrinos ir viską atsargiai išmaišyti. Šią masę supilti ant sutvirtėjusio duonos pagrindo ir palikt šaltai sustingti kelioms valandoms.