Gaivus braškių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Gaivus braškių pyragas
Autorius apie receptą: Artėjančios Tėvo dienos proga nustebinkime savo mylimiausius naminiais kepiniais. Šis vasariškas, gaivus ir lengvai pagaminamas braškių pyragas nustebins tiek gaiviu Artėjančios Tėvo dienos proga nustebinkime savo mylimiausius naminiais kepiniais. Šis vasariškas, gaivus ir lengvai pagaminamas braškių pyragas nustebins tiek gaiviu viršutiniu sluoksniu, tiek trapiu, minkštu, sviestiniu pagrindu. Didžiausi plojimai „Kauno grūdų“ „Ekstra“ 405D kvietiniams miltams, nes pagrindas gavosi labai skanus. Artimieji labai gyrė konsistenciją ir trapumą bei prašo pakartoti. (...daugiau) Itsmevelina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
325 gramai kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
150 gramų sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių trynių
4 šaukštai grietinėlės (arba vandens)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio druskos
Viršui:
500 mililitrų vandens
400 gramų braškių
100 gramų agar agaro (braškių skonio, galima keisti tradicine žele, žr. patarimus)
Papuošimui:
100 mililitrų grietinėlės
60 gramų maskarponės sūrio
10 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį sudėkite miltus, cukraus pudrą, druską ir kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Viską sutrinkite pirštais iki birios masės (turėtų priminti duonos trupinius). Tada sumaišykite su kiaušinio tryniu bei grietinėle ir greitais judesiais užminkykite tešlą.
2.
Tešlą suspauskite į rutuliuką ir jį šiek tiek suplokite. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldiklyje apie 15 min. (arba šaldytuve 30-60 min, galima pasiruošti ir iš vakaro).
3.
Atšaldytą tešlą iškočiokite į kiek didesnį už kepimo formą diską. Juo išklokite kepimo formą ir spusteldami rankomis suformuokite pagrindą bei sieneles. Dugną subadykite šakute (ne per giliai, per visą storį pradurti nereikia).
4.
Kad pagrindas kepant nesideformuotų ant jo uždėkite kepimo popieriaus lapą, o ant viršaus pripilkite kruopų (arba pupelių). Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių. Ištraukite pagrindą iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
5.
Į prikaistuvį supilkite vandenį ir agaro želę. Viską užvirkite ir gerai išmaišykite, kol neliks jokių cukraus ar želės gabaliukų. Viską atvėsinkite.
6.
Supjaustykite braškes ir sudėkite į agaro želę. Kai pajusite, kad masė stingsta – supilkite viską ant pyrago pagrindo.
7.
Palaikykite pyragą šaldytuve ar vėsioje vietoje, kol viskas sustings.
8.
Maskarponę šaukštu išsukite, jog suminkštėtų. Atskirai išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Plaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponę. Šiuo kremu papuoškite pyragą (aš tam naudojau konditerinį švirkštą).
Patarimai:
Naudota 24 cm skersmens forma.
Braškių skonio agaro želės būna pirkti pakeliais.
Vietoje agaro žele galite naudoti ir braškinę želatinos pagrindo žele iš pakelių. Tiesiog vandens pilkite perpus mažiau negu instrukcijose.
Pagrindą galima kepti ir iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, viena lentyna žemiau nei vidurinėje, kad pats pagrindas būtų ne per arti kaitinimo elemento. Kepti apie 20 minučių, Tada nuimkite popierių su kruopomis ir pakepkite dar apie 10 minučių iki pagrindas bus sodriai auksinės spalvos. Ištraukite pagrindą iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital