Gaivus biskvitinis tortas su jogurto kremu ir vaisiais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus biskvitinis tortas su jogurto kremu ir vaisiais
Gaivus biskvitinis tortas su jogurto kremu ir vaisiais
Gaivus biskvitinis tortas su jogurto kremu ir vaisiais
Autorius apie receptą: Neriebus, lengvas, vaisinis ir labai skanus tortas. Norėjosi lengvo, spalvingo, pavasariško ir gavosi tikrai liuks. Naudojau 22 cm skermens formą, aukštis ne mažesnis nei 7 cm. Jei Neriebus, lengvas, vaisinis ir labai skanus tortas. Norėjosi lengvo, spalvingo, pavasariško ir gavosi tikrai liuks. Naudojau 22 cm skermens formą, aukštis ne mažesnis nei 7 cm. Jei tokios neturite galite kepti 24 cm skersmens formoje. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 gramų miltų
100 gramų krakmolo
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės esencijos
Pertepimui:
300 gramų graikiško jogurto
260 gramų konservuotų vaisių
13 gramų želatinos
šiek tiek cukraus
Aptepimui:
300 gramų braškių (tinka ir šaldytos)
200 gramų grietinės
0.5 vieneto citrinos žievelės
12 gramų želatinos
šiek tiek cukraus
Viršui:
90 mililitrų konservuotų vaisių
1 pakelis aviečių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius, vanilę ir cukrų išplakti iki purios masės, plakti apie 6 - 7 minutes, po to atsargiai įmaišyti persijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
2.
Kepti 175 C laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį biskvitą išimkite iš formos ant švaraus rankšluosčio, atsargiai nuimkite kepimo popierių ir palikite visiškai atvėsti. Kai atvės, perpjaukite į du biskvitus ir apšlakstykite skysčiu nuo konservuotų vaisių.
3.
Geltonam sluoksniui želatiną užmerkite 10 minučių, po to pašildykite, kad ji visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Vaisius sutrinkite elektriniu smulkintuvu į tyrelę, jogurtą išplakite su cukrumi. Viską sumaišykite ir įdėkite želatiną. Į torto formą dėkite vieną biskvitą, ant jo supilkite vaisių - jogurto kremą ir 5 - 7 minutėms dėkite į šaldytuvą. Po to uždėkite antrą biskvitą ir vėl į šaldytuvą, kol gaminsite rožinį sluoksnį.
4.
Rožiniam sluoksniui su želatina darykite viską taip pat, kaip prieš tai. Braškes nuplaukite ir sutrinkite smulkintuvu (jeigu naudojate šaldytas, prieš tai atitirpinkite). Grietinę išplakite su cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės ir sumaišykite su braškių tyrele, supilkite nekarštą želatiną. Tortą išimkite iš šaldytuvo ir supilkite ružavą sluoksnį. Dėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Raudonam sluoksniui paruoškite avietinę žėlė, kaip nurodyta ant pakuotės. Užpilkite ant sustingusio rožinio sluoksnio ir vėl padėkite į šaldytuvą. Palikite tortą pastovėti pernakt, puoškite pagal savo fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Aliona
2018-11-12 15:20
Sakykite, o kokiame kiekyje vandens uzmerkti zelatina? ATSAKYTI
Laimutė
2018-11-12 15:46
Aš visuomet vandens pilu tiek, kad per piršto storį apsemtų želatiną :) ATSAKYTI
Laima
2017-11-29 16:48
O jeigu vietoj braškių dėčiau avietes? ATSAKYTI
Janina
2017-11-29 18:21
Galite drąsiai, tik sutrintas avietes dar pertrinkite per sietelį, kad aviečių kauliukų neliktų :) ATSAKYTI
Anonimas
2017-07-27 22:22
Super skonis! Tortas tiesiog tirpsta burnoje ir nėra labai sunkiai gaminamas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital