Autorius apie receptą:
Dar vienas Prancūziškas virtuvės skanėstas. Tai traškūs, lipnūs ir saldūs sausainiai, kitaip žinomi florentinų pavadinimu. Šiuos sausainius galite pasigaminti kaskart
Dar vienas Prancūziškas virtuvės skanėstas. Tai traškūs, lipnūs ir saldūs sausainiai, kitaip žinomi florentinų pavadinimu. Šiuos sausainius galite pasigaminti kaskart vis kitokius, su skirtingais priedais - svarbiausiai žinoti, kaip pasigaminti jų bazę.
(...daugiau)(...mažiau)
Edita Guščienė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
900 gramų
riešutų ir sėklų mišinio
(naudojau žemės riešutus, saulėgrąžas, sezamą)
2 vienetai
kiaušinių
100 gramų
cukraus pudros
2 vienetai
apelsinų
(žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukraus pudra. Įtarkuojame apelsino žievelę ir sumaišome su riešutais, sėklomis ar džiovintais vaisiais.
2.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir formuojame sausainius. Dedame po vieną šaukštą sausainių masės.
3.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min, kol pagels.
4.
Paliekame pravėsti. Pravėsusius nesunku nuimti, nes jie tampa traškūs ir lengvai atsiklijuoja nuo kepimo popieriaus.