Citrininis sūrio pyragas su mangų kremu ir biskvitu su pistacijomis

AUTORIUS:
Dan Sukker,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Citrininis sūrio pyragas su mangų kremu ir biskvitu su pistacijomis
Autorius apie receptą: Pyragas sužavi traškiu pistacijų biskvitu, gardžiu mangų kremu ir citrinomis dvelkiančiu sūrio įdaru. Pyragas sužavi traškiu pistacijų biskvitu, gardžiu mangų kremu ir citrinomis dvelkiančiu sūrio įdaru. Dan Sukker
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
85 gramai cukraus miltelių (naudojome „Dansukker“)
2 vienetai kiaušinių baltymų (50 g)
30 gramų pistacijų
25 gramai maltų migdolų
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų šaldytų mangų
180 gramų cukraus uogienėms (naudojome „Dansukker“)
2 vienetai kiaušinių
25 gramai sviesto
Įdarui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų kreminio sūrio
120 gramų cukraus miltelių (naudojome „Dansukker“)
100 mililitrų grietinės, 30% riebumo
40 gramų sirupo (naudojome „Dansukker“ šviesų)
30 gramų citrinų sulčių
0.5 vieneto citrinų (ekologiškos)
Glajui:
190 gramų cukraus uogienėms (naudojome „Dansukker“)
1 vienetas pasifloros
100 mililitrų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitą su pistacijomis ir mangų kremą paruoškite iš vakaro.
2.
Visų pirma iškepkite biskvitą. Įjungę ventiliatoriaus režimą, orkaitę įkaitinkite iki 175 °C laipsnių temperatūros.
3.
Dubenyje kiaušinių baltymus su cukraus milteliais išplakite iki standumo.
4.
Pistacijas gerai susmulkinkite ir sumaišykite su maltais migdolais, druska ir cukraus milteliais.
5.
Pistacijų mišinį atsargiai įmaišykite į standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
6.
18 cm skersmens apvalią kepimo formą ištepkite riebalais ir supilkite mišinį. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 10 min. Palikite atvėsti.
7.
Paruoškite mangų kremą. Mangus atšildykite ir sutrinkite į tyrę.
8.
Mangų tyrę, kiaušinius ir cukrų uogienėms sumaišykite prikaistuvyje storu dugnu. Kaitinkite nuolat maišydami, kol masė pradės tirštėti. Nuolat maišydami po gabalėlį sudėkite sviestą.
9.
Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite mangų kremą per tankų sietelį. Kai atvės, kremą sukrėskite į silikoninę, maždaug 18 cm skersmens apvalią formą. Palaikykite šaldymo kameroje ne trumpiau kaip 2 valandas.
10.
Paruoškite sūrio pyrago masę. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Supilkite citrinų sultis, nutarkuokite citrinos žievelę, dėkite grietinę ir kreminį sūrį. Plakite, kol masė taps tolygi.
11.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į mišinį.
12.
Biskvitą su pistacijomis perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo formą aukštais kraštais. Jeigu kepimo forma yra nusegamais kraštais, jo apačią galite aptraukti maistine plėvele (kad įdaras neišbėgtų).
13.
Ant biskvito paskirstykite mangų kremą. Tada sudėkite citrininį sūrio pyrago kremą. Jis turėtų uždengti biskvito ir mangų kremo viršų ir šonus. Iš karto dėkite į šaldymo kamerą maždaug 3 valandoms.
14.
Paruoškite citrinų glaistą. Į prikaistuvį supilkite citrinų ir pasiflorų sultis, suberkite cukrų uogienėms. Pavirkite 1 minutę, tada palikite kiek pravėsti. Pyragą išimkite iš šaldymo kameros ir užpilkite glaistą. Dar porą valandų palaikykite šaldymo kameroje.
15.
Ištraukite pyragą iš šaldymo kameros ir išimkite jį iš indo (jeigu naudojote, nuimkite ir maistinę plėvelę). Prieš patiekdami palaukite 10–15 minučių.
AUTORIUS: Dan Sukker
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital