Cinamoninės bandelės su abrikosų džemu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Cinamoninės bandelės su abrikosų džemu
Cinamoninės bandelės su abrikosų džemu
Cinamoninės bandelės su abrikosų džemu
Cinamoninės bandelės su abrikosų džemu
Autorius apie receptą: Vienas mano mėgiamiausių kepinių, sujungiantis sodrią tešlą su kvapniais šventiškais įdarais. Nebijokite duoti laisvės savo fantazijai ir eksperimentuodami su įvairiais Vienas mano mėgiamiausių kepinių, sujungiantis sodrią tešlą su kvapniais šventiškais įdarais. Nebijokite duoti laisvės savo fantazijai ir eksperimentuodami su įvairiais ingredientais kurkite puikius įdarus bandelėms. Matavimui naudojama 250 ml stiklinė. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
1 kilogramas miltų
550 mililitrų pieno
160 gramų sviesto
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų šlapių mielių (arba 15 gr sausų)
1 šaukštas cinamono
0.5 šaukštelio malto kardamono
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų rudojo cukraus
100 gramų sviesto
10 šaukštų abrikosų uogienės
6 šaukštai cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paruoškite tešlą: mažame puodelyje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam ataušti. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus su cinamonu, kardamonu bei druska.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu pienu, cukrumi, sviestu, kiaušiniu bei truputėliu miltų mišinio. Supilkite likusį miltų mišinį ir užmaišykite tešlą iki viskas gerai išsimaišys. Minkykite rankomis arba stacionaraus mikserio pagalba. Suformuokite tešlos kamuoliuką ir įdėję į miltuotą dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Palikite pakilti 1 valandą, kol tešla padvigubės.
3.
Tešlą paspauskite ir perkelkite ant miltuoto stalviršio. Iškočiokite ploną pailgą stačiakampį, maždaug 70 x 25 cm. Sumaišykite cinamoną su cukrumį. Tešlą ištepkite minkštu viestu, tuomet abrikosų džemu ir apibarstykite cinamoniniu cukrumi. Paspausdami suvyniokite tešlą į gana ploną ilgą ritinį. Formuokite bandeles pjaudami įstrižai, kaskart vis į kitą pusę. Turite gauti bandutes, kurios būtų panačios į trikampius nupjautomis viršūnėmis. Kiekvieną bandutę pirštu paspauskite per vidurį ir sulipinkite viršutinio tešlos sluoksnio kraštus – tuomet bandelės įgaus gražią formą ir puikiai matysis įdaro sluoksniai. Aptepkite kiaušinio plaukiniu.
4.
Pašaukite į 200°C orkaitę, kepkite apie 30 minučių, kol gražiai paruduos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital