Cepelinai su mėsa ir baltu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Cepelinai su mėsa
Cepelinai su mėsa
Cepelinai su mėsa
Cepelinai su mėsa
Cepelinai su mėsa
Cepelinai su mėsa
Autorius apie receptą: Sotiems ir gardiems pietums - cepelinai. Sotiems ir gardiems pietums - cepelinai. Alina, Skonio harmonija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 kilogramai bulvių
600 gramų faršo (naudojau jautieną ir kiaulieną)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį krakmolo
1 pundelis žalumynų (krapų, svogūno laiškų)
Padažui:
250 mililitrų pieno
1 vienetas paprikos
1 vienetas aitriosios paprikos
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį baravykų (šaldytų, smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį sudėti faršą.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su faršu, įberti druskos, pipirų ir gerai išminkyti.
3.
1 kilogramą bulvių švariai nuplauti, išvirti su lupenomis. Tuomet atidėti atvėsti, nulupti ir sumalti mėsmale.
4.
Likusias nevirtas bulves nuskusti ir sutarkuoti, bulvių tarkius išspausti, nusunktą skystį palikti kelias minutes pastovėti iki kol krakmolas nusistovės. Tuomet skystį nupilti, o krakmolą sudėti į tarkius. Tuomet sudėti virtas bulves ir gerai išmaišyti, įberti druskos, pipirų ir gerai išminkyti.
5.
Iš paruoštos masės imti apie 80 g dydžio gabalėlį, ant delno suformuoti paplotėlį, dėti faršo ir užspausti galus. Suformuoti cepeliną sukant tarp delnų. Paruoštą cepeliną apvolioti krakmole.
6.
Į didelį puodą įpilti vandens, užvirti, įberti druskos, sudėti cepelinus ir virti 20 - 25 minutes ant vidutinės ugnies vis atsargiai pamaišant. Labai svarbu nedėti virti daug cepelinų, kad nesuliptų ir neištižtų.
7.
Papriką ir aitriąją papriką supjaustyti. Žalumynus susmulkinti.
8.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti ant silpnos ugnies, suberti miltus ir pakepti iki auksinės spalvos. Plona srove pilti pieną, suberti baravykus, papriką ir aitriąją papriką ir maišyti iki kol padažas sutirštės. Įberti druskos, pipirų, žalumynus ir dar kartą permaišyti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital