Dubenėliai su ryžiais, daržovėmis ir jautiena

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Dubenėliai su ryžiais, daržovėmis ir jautiena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
360 gramų jautienos kepsniai (naudojome "Feel the beef" brandintos jautienos kepsnį "Minutė")
200 gramų ryžių (virtų)
150 gramų konservuotų pupelių
150 gramų konservuotų kukurūzų
2 vienetai pomidorų
1 vienetas avokadų
1 šlakelis aliejaus
Marinatui:
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 skiltelė česnako
3 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis malto kumino
1 sauja kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
1 vienetas žaliųjų citrinų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 pundelis kalendros
0.5 šaukštelio malto kumino
pagal skonį čili dribsnių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį žaliųjų citrinų (ketvirčių)
1 sauja kalendros (šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ruošiame marinatą: žaliąją citriną nutarkuojame ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir kalendrą. Šlakelį žaliosios citrinos sulčių bei šiek tiek smulkintos kalendros atidedame gvakamolei. Indelyje maišome žaliosios citrinos žievelę, sultis, česnaką, alyvuogių aliejų, kuminą, druską, pipirus bei kalendrą.
2.
Marinuojame jautienos kepsnius: mėsą dedame į indą ir pilame paruoštą marinatą. Marinuojame apie 30 min.
3.
Gaminame gvakamolę: avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute. Pusę pomidoro supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame prie trinto avokado. Kartu įmaišome nuo marinato ruošimo likusias sultis bei smulkintą kalendrą. Beriame druskos ir pipirų.
4.
Supjaustome likusius pomidorus. Nuplauname juodąsias konservuotas pupeles.
5.
Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po keletą minučių iš kiekvienos pusės. Išėmę mėsą iš keptuvės leidžiame jai pailsėti 5-10 min. Tuomet kepsnį supjaustome plonomis juostelėmis.
6.
Paruošiame padažą: nutarkuojame žaliosios citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis. Susmulkiname česnaką ir kalendrą. Sumaišome visus ingredientus: žaliosios citrinos žievelę ir sultis, česnaką, medų, alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, maltą kuminą, čili dribsnius, druską, pipirus bei kalendrą.
7.
Į dubenėlius dedame ryžius. Ant viršaus dėliojame jautienos juosteles, juodąsias pupeles, konservuotus kukurūzus, pomidorus, gvakamolę. Apšlakstome paruoštu padažu. Patiekiame su kalendra ir žaliosios citrinos ketvirčiais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital