Bulvainis su rūkyta anties krūtinėle ir garstyčių jogurtu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Bulvainis su rūkyta anties krūtinėle ir garstyčių jogurtu
Bulvainis su rūkyta anties krūtinėle ir garstyčių jogurtu
Autorius apie receptą: Bulvainis, nes įprastas mėsainių bandeles keičiame bulvėmis. Išskirtiniems, bet labai gardiems pietums. Sotu, nesudėtinga paruošti, o tikrai išskirtinumu sužavės Bulvainis, nes įprastas mėsainių bandeles keičiame bulvėmis. Išskirtiniems, bet labai gardiems pietums. Sotu, nesudėtinga paruošti, o tikrai išskirtinumu sužavės kiekvieną. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai bulvių (didelių)
200 gramų antienos filė
Marinatui:
200 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų garstyčių
50 gramų teriyaki padažo
30 gramų česnako
20 gramų rozmarino
20 gramų šalavijo
20 gramų čiobrelių
pagal skonį druskos
Patiekiant:
100 gramų rausvųjų svogūnų
100 gramų raudono vyno
20 gramų obuolių sirupo
10 gramų rozmarino
10 gramų čiobrelių
Padažui:
100 gramų jogurto, natūralaus
50 gramų garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papildomai:
200 gramų agurkų
100 gramų pomidorų
60 gramų sūrio („Mimolette“)
50 gramų aitriųjų pipirų
50 gramų salotų
50 gramų ghee sviesto (naudojome „Saulutė“)
1 vienetas žaliųjų citrinų
10 gramų obuolių sirupo
5 gramai rozmarino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvės išverdamos. Svarbu nepervirti. Perpjaunamos į tris griežinėlius.
2.
Į dubenį pilamas alyvuogių aliejus, teriyaki padažas, dedamos garstyčios, česnakai, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai.
3.
Bulvės aptepamos marinatu. Dedamos į įkaitintą iki 100 – 120 laipsnių temperatūros kepsninę, rūkoma apie 30 minučių. Pabarstoma druska.
4.
Ant bulvių dedamas sūris, dar kepama 5 minutes.
5.
Nuo anties filė nuimama oda. Kepinama keptuvėje arba kepsninėje.
6.
Anties filė aptepama marinatu. Rūkoma kepsninėje 100 – 120 temperatūroje apie 30 – 40 minučių. Iškepta antiena gardinama druska.
7.
Svogūnai supjaustomi žiedais. Troškinami apie 30 - 40 minučių užpylus raudonuoju vynu, sirupu ir žalumynais.
8.
Agurkų odelė lengvai įpjaunama. Ištepami marinatu ir rūkomi 30 minučių, šalia bulvių.
9.
Išrūkyti agurkai supjaustomi griežinėliais, pasūdomi.
10.
Pomidorai supjaustomi skiltelėmis, išimamos sėklos, susmulkinamas pipiras, dedama į dubenį. Pilamas alyvuogių aliejus, pasūdoma. Susmulkinamas rozmarinas, citrinos žievelė, beriama į dubenį, pagardinama citrinos sultimis, sirupu ir išmaišoma.
11.
Salotos lengvai suplėšomos.
12.
Padažui jogurtas sumaišomas su garstyčiomis ir prieskoniais.
13.
Sluoksniuojant dedamos bulvės, padažas, salotų lapai, marinuoti pomidorai ir čili pipirai, pjaustyta antiena, bulvės griežinėlis, padažas, agurkai, antiena, svogūnai ir griežinėlis bulvės.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital