Brokolių salotos su morkomis, obuoliais ir kriaušėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Brokolių salotos su morkomis, obuoliais ir kriaušėmis
Autorius apie receptą: Tikras pavasaris lėkštėje! Tiems, kas mėgsta sūriai saldų junginį, šios ne tik sočios, maloniai gaivios, bet ir labai skanios salotos labai patiks. Na, o padažas tiesiog Tikras pavasaris lėkštėje! Tiems, kas mėgsta sūriai saldų junginį, šios ne tik sočios, maloniai gaivios, bet ir labai skanios salotos labai patiks. Na, o padažas tiesiog tobulai tinka šioms salotoms ir suteikia joms pikantiškumo su malonia rūgštele. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Salotoms:
1 vienetas brokolių (vidutinio dydžio)
1 vienetas obuolių (nedidelio, skaniau rūgštesnio)
1 vienetas kriaušių (nedidelės, tvirtos)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
100 gramų graikinių riešutų (arba kitokių riešutų ar sėklų)
50 gramų džiovintų spanguolių
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
Padažui:
150 gramų graikiško jogurto
60 gramų majonezo (kokybiško)
1 šaukštas obuolių acto (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai garstyčių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis medaus (su kaupuku)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Brokolius supjaustyti nedideliais žiedynais ir dėti į dubenį. Jei mėgstate, brokolį galite nublanširuoti, bet aš mėgstu jo traškumą, tad šį žingsnį praleidžiu.
2.
O obuolį, kriaušę supjaustyti kubeliais, morką supjaustyti skustuku arba sutarkuoti burokine tarka, svogūną supjaustyti pusžiedžiais arba kubeliais. Viska sudėti į dubenį su brokoliais. Ten pat dėti spanguoles ir kiek patrupintus graikiškus riešutus.
3.
Kitame dubenėlyje sumaišyti graikišką jogurtą, majonezą, obuolių actą, medų ir garstyčias. Pagal skonį pagardinti druska.
4.
Paruoštą padažą supilti į dubenį su salotomis, gerai išmaišyti.
Patarimai:
Papildomai į šias salotas galime įmaišyti mėgiamų žalių salotų, pvz. įdėti 100 g salotų lapų mišinio ar porą saujų šviežių špinatų.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital