Pirmiausia šakelėmis išskaidykite brokolius (didesnius gabalėlius dar pasmulkinkite) ir pavirkite brokolius keletą minučių sūdytame vandenyje su citrinos sultimis. Tuomet nusunkite, nuvarvinkite ir palikite virtus brokolius atvėsti.
Kumpį supjaustykite plonais greižinėliais ir tuomet griežinėlius dar pasmulkinkite, kad gautųsi maži kvadratėliai.
Sutarkuokite fermentinį sūrį.
Supjaustykite mėlyną svogūną plonais griežinėliais ir išskaidykite žiedus.
Grietinėlę išmaišykite su kiaušiniais, druska, pipirais ir petražolėmis. Į gautą masę sudėkite kumpį, pasiruoštus brokolius, mėlyną svogūną bei trečdalį tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišykite.
Išklokite kepimo indą tešla, taip pat išklokite ir kepimo indo kraštus bei supilkite pasigamintą įdarą.
Ant įdaro užbarstome likusį tarkuotą sūrį ir dedame viską į įkaitusią orkaitę.
Kepame apie 20-25 minutes 200 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai pagels.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!