1.
Biskvitui pagaminti kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite apie 10 minučių, kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps puri.
2.
Įsijokite miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nemaišykite per ilgai, kad tešla neprarastų purumo.
3.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir ant jo šalia vienas kito nubrėžkite 20 cm ir 18 cm dydžio apskritimus. Suverskite tešlą ant apskritimų ir mentele švelniai palyginkite į šonus, šiek tiek užeinant už apskritimų ribų.
4.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minutes. Ar biskvitas iškepė, tikrinkite pirštu paliesdami jo viršų: paliestoje vietoje turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį.
5.
Biskvitą atvėsinkite. Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu ar torto formos kraštu išspauskite 20 cm ir 18 cm dydžio apskritimus.
6.
Sirupui paruošti sumaišykite citrinos sultis, cukrų ir vandenį. Atidėkite, kol prireiks.
7.
Braškiniam sluoksniui paruošti želatiną užpilkite vandeniu. Išbrinkinkite.
8.
Iki vientisos masės sutrinkite braškes su cukrumi. Sudėkite kambario temperatūros graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą.
9.
Išplakite šaltą grietinėlę.
10.
Ištirpdykite išbrinkusią želatiną. Įdėkite į ją kelis šaukštus braškių ir jogurto kremo, intensyviai išmaišykite šluotele. Įdėkite dar kelis šaukštus ir darsyk gerai išmaišykite. Sumaišykite abi mases. Švelniai įmaišykite grietinėlę.
11.
20 cm dydžio konditerinio žiedo ar atsegamos torto formos vidinį kraštą apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriaus juostele. Įdėkite 20 cm dydžio biskvitą. Šepetėliu paskirstykite dalį sirupo ant biskvito.
12.
Braškinį kremą supilkite ant biskvito ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba kol sustings.
13.
Bazilikų sluoksniui želatiną užpilkite vandeniu. Išbrinkinkite.
14.
Kambario temperatūros graikišką jogurtą sumaišykite su cukrumi.
15.
Į elektrinį smulkintuvą sudėkite bazilikus ir kelis šaukštus jogurto. Sutrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su likusiu jogurtu ir vanilės ekstraktu.
16.
Išplakite šaltą grietinėlę.
17.
Ištirpdykite išbrinkusią želatiną. Į želatiną įdėkite kelis šaukštus bazilikų kremo ir intensyviai išmaišykite šluotele. Įdėkite dar kelis šaukštus ir vėl išmaišykite. Sumaišykite abi mases. Švelniai įmaišykite grietinėlę.
18.
Ant braškinio sluoksnio uždėkite 18 cm dydžio biskvitą. Šepetėliu paskirstykite sirupą (gali būti, kad viso sirupo nesunaudosite). Supilkite bazilikų kremą ir palikite šaldytuve, kol sustings. Geriausia, per naktį.
19.
Tortui papuošti, braškes supjaustykite ir išdėliokite ant torto. Papuoškite bazilikų lapeliais.
•
Jei biskvitą iškart kepsite 20 cm atsegamoje torto formoje, iš nurodyto ingredientų kiekio iškeps storesnis biskvitas, kurį reikės perpjauti į dvi dalis. Tokiu atveju kepimo laikas bus ilgesnis.
•
Kremas dėl jame naudojamų trintų braškių yra gana skystas, todėl, jei naudojate ne uždarą torto formą, o konditerinį žiedą, jį dėkite ant plokščios lėkštės, kad kremas netekėtų per kraštą.