Biskvitiniai grybukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Biskvitiniai grybukai
Biskvitiniai grybukai
Biskvitiniai grybukai
Autorius apie receptą: Grybukų kepimo keptuvę su pačiu receptu man perleido vyro mama. Tai tarsi, koks palikimas, kurį aš tikrai branginu ir juo džiaugiuosi. Šie grybukai biskvitiniai, minkštučiai. Grybukų kepimo keptuvę su pačiu receptu man perleido vyro mama. Tai tarsi, koks palikimas, kurį aš tikrai branginu ir juo džiaugiuosi. Šie grybukai biskvitiniai, minkštučiai. Pati sugalvojau į tešlą įberti prieskonių, kad jie būtų sodresnio skonio. Tiesa, grybukai tikrai skanūs ir nenardinti į jokias glazūras. Didesnę dalį jų mergaitės ir suvalgė tik ištrauktus iš keptuvės. Iš nurodyto ingredientų kiekio iškepiau 32 grybukus. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 šlakelis aliejaus (keptuvei patepti)
Tešlai:
400 mililitrų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 mililitrų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šlakelis acto (sodai nugesinti)
Glajui:
150 gramų cukraus pudros
100 gramų juodojo šokolado
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 šaukštas sviesto
pagal poreikį aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius ir kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
2.
Ištirpiname sviestą, šiek teik atvėsiname ir supilame į kiaušinių plakinį.
3.
Į kiaušinių-sviesto masę suberiame prieskonius. Įsijojame miltus.
4.
Sodą užpilame actu, nugesiname ir supilame į tešlą.
5.
Keptuvę patepame aliejumi. Po šaukštelį dedame tešlos ir kepame kelias minutes, apverčiame ir pabaigiame kepti. Aš iškepiau 4 keptuves grybukų.
6.
Šokoladiniam glajui šokoladą su sviestu ištirpiname garų vonelėje. Grybų kepurytes merkiame į šokolado glajų. Perteklių nuvarviname. Leidžiame pilnai išdžiūti.
7.
Baltam glajui baltymą išplakame iki standžių putų. Po truputį suberiame cukraus pudrą, supilame citrinos sultis. Ragaujame, turėtų išeiti saldžiarūgštis baltas kremas.
8.
Kotelius aptepame glazūra, pertekliui leidžiame nuvarvėti. Truputį paliekame džiūti. Kotelių galiukus pabarstome aguonomis. Paliekame džiūti grybus iki galo.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital