Bandelės su aguonomis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bandelės su aguonomis
Autorius apie receptą: Skanios, minkštos, purios su aguonomis bandelės! Vienas mano mėgiamiausių kepinių, sujungiantis sodrią tešlą su kvapniais šventiškais Skanios, minkštos, purios su aguonomis bandelės! Vienas mano mėgiamiausių kepinių, sujungiantis sodrią tešlą su kvapniais šventiškais įdarais.
Patarimai:

Suaktyvinam mielės:

1. Dažniausiai patariama į puse stiklinės šilto pieno įdėti šaukštelį cukraus, išmaišyti ir ant paviršiaus užbaršcius reikiama kiekį sausųjų mielių, palaikyti apie 10 min.

2. Iškočiota tešla patepkite kiaušinio baltymu (įdaras neišbėgs!)
(...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
800 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių (L dydžio)
100 gramų cukraus
70 gramų sviesto (tirpinto)
14 gramų sausų mielių
Įdarui:
200 mililitrų aguonų
80 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (didelio)
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
50 gramų sviesto
0.5 šaukštelio skysto medaus
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui aguonas užmerkite per naktį. Vėliau sutrinkite.
2.
Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Baltymą išplakite.
3.
Į keptuve dėkite sviestą, aguonas, medų, apelsinų žieveles ir kiaušinio trynį, berkite cukraus pudrą. Pašildykite ir sudėkite išplakta baltymą, išmaišykite. Įdaras paruoštas.
4.
Tešlai pašildykite pieną iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų). Suberti cukrų, mieles. Palikti apie 5-10 min pastovėti, kad mielės pradėtų veikti. Berkite druską, supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite, tada įmuškite 2 kiaušinius ir išplakite. Suberkite miltus ir suminkykite vientisą tešlą. Jei tešla skystoka, įberkite dar 1/3 stiklinės miltų. Minkykite apie 3 min. Uždenkite dubenį rankšluostėlių ir leiskite tešlai pastovėti šiltoje vietoje 1-1.5 val. Tešla turi padvigubėti.
5.
Kai tešla padvigubėja, iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštą ir paskirstome aguonų įdarą. Suvyniojame ir supjaustome griežinėliais. Sudedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardelę, paliekant tarpus. Nepamirštame visas bandelės patepti kiaušinių tryniu ir padėti šiltai dar 15 min.
6.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol paviršius apskrus.
7.
Glajui puode užkaitinkite grietinėlę iki užvirimo ir užpilkite ant šokolado, gerai išmaišykite.
8.
Atvėsusias bandeles aptepkite glajumi.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital