Migdoliniai "Macarons" sausainiai su baltu šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 25
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Migdoliniai Macarons sausainiai
Migdoliniai Macarons sausainiai
Migdoliniai Macarons sausainiai
Autorius apie receptą: Puikus desertas šventiniam stalui. Puikus desertas šventiniam stalui. Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 25
225 gramai cukraus pudros
125 gramai kiaušinių baltymų
110 gramų migdolų miltų
50 gramų cukraus
Kremui:
100 gramų balto šokolado
55 gramai grietinėlės
25 gramai sviesto
2 šaukštai tirpios kavos (paruoštos, atvėsintos)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 150 C laipsnių.
2.
Migdolų miltus sumaišome su cukraus pudra ir persijojame. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir paskleidžiame išsijotus migdolų miltus ir dedame į orkaitę 5 min. Ištraukus iš orkaitės dar kartą persijojame į dubenį.
3.
Baltymus suplakame iki putų ir, įmaišius cukrų, dar kartą viską gerai išplakame iki standžių ir blizgių putų.
4.
Sudedame baltymų masę į dubenį su migdolais ir silikonine mentele lengvai iš apačios į viršų maišome. Nepermaišome. Formuojant kepurėles iš šios masės turėtu sausainiukai šiek tiek išsilyginti. Jei tešla liks su kauburėliu, reiškia ji per kieta ir reikia dar maišyti.
5.
Sudedame masę į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos formuojame 3 cm. skersmens sausainiukus. Palikite kambario temperatūroje apdžiūti apie valandą.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 155 C ir kepkite 13 min. Atvėsinkite.
7.
Kremui šokoladą susmulkinkite kiek galima smulkiau. Aš tarkuoju burokine tarka.
8.
Dubenėlyje pakaitinkite grietinėlę su vaniliniu cukrumi, kol pradės kilti burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite ant šokolado. Palikite pusei minutės ir tada su silikonine mentele gražiai išmaišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisas kremas.
9.
Sviestą sutarkuokite ir įmaišykite į kremą. Sviestas turi ištirpti, o kremo masė tapti vientisa. Supilkite kavą ir dar pamaišykite.
10.
Dubenį su kremu uždenkite maistine plėvele, kad liestųsi prie kremo, ir dėkite keliom valandom į šaldytuvą, kad gerai sušaltu.
11.
Ant vienos macarons puselės dėkite įdaro po 1/2 šaukštelio ir uždenkite kitų sausainiuku. Dėkite valandai į šaldytuvą.
12.
Prieš tiekiant palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital