1.
Varškę, jogurtą ir pasmulkintą česnaką elektriniu trintuvu sutrinu iki kuo vientisesnės, kreminės konsistencijos, kad nei varškės, nei česnako grūdelių visiškai nebesijaustų. Jogurto kiekiu paprastai reguliuoju padažo tirštumą - kai norisi tirštesnio padažiuko, jogurto dedu truputį mažiau, kai skystesnio - įdedu šiek tiek daugiau. Palaikytas šaldytuve šis padažas irgi dar truputį patirštėja.
2.
Pagal skonį pagardinu padažą druska, o tada arba valgome iškart, arba, jeigu gaminu iš anksto, dedu į šaldytuvą. Šaldytuve sandariame indelyje jis puikiai laikosi keletą dienų.
3.
Beje, šį padažą pagaminsite skaniai iš bet kurios varškės ir graikiško jogurto, bet pats skaniausias jis man būna, kai gaminu iš šlapesnės varškės (parduodamos kvadratiniuose pakeliuose) ir mažiau rūgščių graikiško jogurto rūšių (pvz. Alma arba Pieno žvaigždžių graikiško jogurto).