Baklažanų apkepas su pomidorais ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Baklažanų apkepas su pomidorais ir sūriu
Baklažanų apkepas su pomidorais ir sūriu
Baklažanų apkepas su pomidorais ir sūriu
Autorius apie receptą: Baklažanai labai populiari ir mažai angliavandenių turinti daržovė. Tačiau labai retai, kas ją vartoja, o patikėkite, verta. Tad dalinuosi labai skaniu patiekalu su jumis. Baklažanai labai populiari ir mažai angliavandenių turinti daržovė. Tačiau labai retai, kas ją vartoja, o patikėkite, verta. Tad dalinuosi labai skaniu patiekalu su jumis. Jolanta, Zuikio receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas baklažanų (didelio)
500 gramų rikotos sūrio
450 gramų mocarela sūrio
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
400 gramų maltos mėsos (mėgstamos)
90 gramų parmezano sūrio (tarkuoto arba kito kietojo)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas džiovinto raudonėlio
1 skiltelė česnako
pagal skonį baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nupjauti baklažanų galus ir supjaustyti pailgais 0.5 cm storio griežinėliais, man pavyko padaryti apie 8-10 tokių juostelių.
2.
Kiekvieną baklažano gabaliuką įtrinti alyvuogių aliejumi, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų, sudėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
3.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 7 minutes.
4.
Kol baklažanai kepa, į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, įkaitinti, sudėti supjaustytą česnaką ir kepti, kol česnakas šiek tiek suminkštės. Į keptuvę dėti maltą mėsą, pakepti, tuomet sudėti pomidorus, berti druską ir patroškinti, kol padažas sutirštės. Atvėsinti.
5.
Į didelį dubenį dėti rikotos sūrį, berti parmezaną, įmušti kiaušinį, berti bazilikus ir gerai išmaišyti.
6.
Į kepimo indą dėti pusę mėsos masės, tada uždėti 4 juosteles baklažano, pusę sūrio mišinio paskleisti ant baklažanų. Tuomet sudėti likusią mėsos masę, ant jos paskirstyti sūrio mišinį, ant viršaus uždėti pjaustytą mocarelą. Kepimo indą uždengti su folija.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių, nuimti foliją ir dar pakepti 10 minučių.
8.
Prieš supjaustant, leisti lazanijai pastovėti 10–15 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital