Artišokų šerdis sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų ir apdžiūtų. Porus supjaustyti kubeliais, nulieti vandeniu ir nusausinti. Nuvalytus grybus ir nuluptą obuolį supjaustyti kubeliais.
Porus ir obuolį kepti su šaukštu sviestu, kol suminštės. Perdėti į sietelį. Į kepimo riebalus dėti šaukštą sviesto ir 2 minutes pakepti grybus. Grybus sudėti į sietelį su porais, kad nuvarvėtų.
Į keptuvėje likusius riebalus supilti artišokų sunką ir vyną, suberti sultinio miltelius. Užvirinti ir nugarinti, kad liktų tik 4 šaukštai skysčio. Pasūdyti, apibarstyti pipirais, sudėti pakepintus priedus ir viską gerai išmaišius sudėti į dubenį.
Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą sviesto. Sudėti artišokus bei petražoles. Šiek tiek pasūdyti ir apkepti. Išskobtus artišokus įdaryti ir tiekti į stalą.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)