1. Orkaitę įkaitinti iki 220 C.
2. Kartu persijoti miltus, druską ir vieną šaukštą cukraus.
3. Nedideliame dubenėlyje išplakti aliejų, pieną ir migdolų (arba vanilės) ekstraktą; mišinį supilti į persijotus miltus ir atsargiai išmaišyti, kol neliks sausų miltų. Svarbu nepermaišyti!
4. Tešla įspausti į apvalią žemą kepimo formą išsiimančiu dugnu, padengiant visą formos dugną ir kraštus maždaug 0.5 cm tešlos sluoksniu.
5. Atskirame dubenėlyje sumašyti 2 šaukštus miltų, žiupsnelį druskos ir ¾ stiklinės cukraus.
6. Sviestą supjaustyti nedideliais gabalėliais, suberti į miltų ir cukraus mišinį ir pirštais viską pertrinti, kol tešla taps panaši į drėgną smėlį (ir primins puikias atostogas pajūryje…).
7. Slyvas supjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis ir jas išdėlioti ant tešla išklotos skardos. Slyvų riekeles stengtis išdėlioti kuo tankiau, klojant vieną ant kitos ir nepaliekant jokių tarpų.
8. Ant išdėliotų slyvų suberti smėlinę tešlą.
9. Kepti 35-40 minučių, kol pyrago kraštai gražiai paruduos, o paviršius ims burbuliuoti slyvų sulčių burbuliukais.
10. Pyragą atvėsinti skardoje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)