1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į kitą dubenį sudėkite tirpintą sviestą ir cukrų, ir išplakite. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą viską suplakite.
2.
Į sviesto ir kiaušinių plakinį sudėkite pusę miltų ir supilkite pusę pieno. Viską gerai išpmaišykite. Sudėkite likusią dalį miltų, supilkite likusį pieną, įpilkite vanilės ekstrakto ir gerai išplakite.
3.
Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų, iš vanilės ankšties išimtas sėklytes. Viską užkaiskite ant ugnies ir lėtai maišydami kaitinkite, kol masė užvirs.
4.
Gautą karamelę sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepimui naudojau 30x24 stiklinį kepimo indą.
5.
Bananus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir dėkite ant karamelės perpjauta puse žemyn. Ant viršaus sudėkite tešlą ir ją tolygiai paskirstykite.
6.
Kepkite 200 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, palikite 10 minučių atvėsti. Uždėję serviravimo indą ant kepimo formos, išverskite pyragą. Patiekti galima su ledais.