Ant alaus skardinės kepta višta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Ant alaus skardinės kepta višta
Ant alaus skardinės kepta višta
Ant alaus skardinės kepta višta
Autorius apie receptą: Kažkada labai senai iškepiau savo pirmą vištą ant alaus skardinės ir pasidalinau nuotrauka: kažkas stebėjosi, kažkas sakė, kad taip daro jau 100 metu (t.y. visada) tik naudoja Kažkada labai senai iškepiau savo pirmą vištą ant alaus skardinės ir pasidalinau nuotrauka: kažkas stebėjosi, kažkas sakė, kad taip daro jau 100 metu (t.y. visada) tik naudoja vandenį, vyrai domėjosi ar būtina naudoti alų. Abejingų nebuvo. Mes irgi esame net labai neabejingi vištai ant skardinės. Vyras dabar jau nieko nesako dėl to alaus, kuris atitenka vištai (ankščiau juokėsi), o aš jums pasakysiu, jog alus ne vanduo, jis suteikia vištai savo skonį ir ją dar labiau suminkština. Todėl galiu drąsiai teigti, kad yra skirtumas ar kepti ant alaus ar ne. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 vienetas vištos
1 skardinė alaus (300 ml)
0.5 šaukštelio raudonėlio
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rudojo cukraus
šiek tiek aliejaus
5 šaukštai slyvų uogienės
1 šaukštelis penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištą gerai išplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite dubenelyje prieskonius su šlakeliu aliejaus ir gerai įtrinkite jais vištą.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 C.
3.
Atidarykite alaus skardinę ir nupilkite 1/3 alaus. Pastatykite skardinę ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumir ar folija. Užmaukite vištą ant alaus skardinės ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 1,30 val arba kol višta iškeps. Jei turite termometrą - įkiškite jį į vištą, į storiausią jos dalį, o tai turėtų būti krūtinėlė, tik taip, kad jis neliestų kaulų, nes tokiu atveju parodymai bus neteisingi ir kai tik skaičiukai parodys 75 C - višta iškepusi. Ji bus labai sultinga.
4.
Pačioje pabaigoje, maždaug 10 minučių iki pabaigos patepkite vištą slyvų uogiene ir kepkite toliau. Išimkite vištą iš orkaitės ir leiskite "pailsėti" apie 10 minučių, tada nuimkite nuo skardinės ir padalinkite į dalis. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kęstas
2017-03-19 19:43
Žmona kepė su Guinnesso alum - super, visi namai kvepėjo :)))) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital