Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)
Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)
Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)
Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)
Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)
Aguonų pyragas su grietinės glaistu (be glitimo)
Autorius apie receptą: Kepiau aguonų pyragą, nu taaaaip patiko, kad kitą rytą kepiau dar vieną, tik vienas su cukrumi, kitas su medumi ir agavų sirupu, t.y. be cukraus. Pirmąjį tikrinau ar iškepęs po 30 Kepiau aguonų pyragą, nu taaaaip patiko, kad kitą rytą kepiau dar vieną, tik vienas su cukrumi, kitas su medumi ir agavų sirupu, t.y. be cukraus. Pirmąjį tikrinau ar iškepęs po 30 min kepimo, tai viduriukas šiek tiek įkrito. Antrojo šventai neliečiau iki kepimo pabaigos, niekur niekas neįkrito. Abu purūs, drėgni, ne per saldūs ir su rūgštele. Aprašiau abu variantus, skirtumai nedideli, bet keli niuansai yra. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai kiaušinių
120 gramų maltų aguonų
90 gramų cukraus
50 gramų grietinės
40 gramų migdolų miltų
40 gramų sviesto (minkšto)
4 gramai sodos
Glajui:
180 gramų grietinės
80 gramų cukraus
50 gramų sviesto
20 gramų citrinų sulčių
pagal skonį citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pyragui trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų.
2.
Į dubenį su tryniais suberti cukrų ir išplakti iki baltumo.
3.
Į dubenį dėti sviestą, grietinę, berti aguonas, migdolų miltus, sodą ir pertrinti mentele iki kol masė taps biri. Pilti pusę trynių masės, išmaišyti, tuomet supilti trynių likutį ir vėl išmaišyti. Masė turi būti tiršta. Tuomet per tris kartus įmaišyti baltymus, bet per daug nepermaišyti.
4.
Kepimo formą (naudojau 16 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, supilti paruoštą masę ir kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Iš formos nereikia išimti.
5.
Glaistui į puodą suberti cukrų, žievelę, sudėti grietinę ir nuolat maišant virti ant vidutinės kaitros iki kol sutirštės ir pageltonuos. Tai užtruks 6 minutes. Tuomet nukelti nuo kaitros, dėti sviestą ir maišyti iki kol ištirps. Supilti citrinų sultis.
6.
Pyragą subadyti mediniu pagaliuku ir užpilti paruoštą glaistą, palikti atvėsti.
Patarimai:
Naudota 16 cm skersmens kepimo forma.
Šį pyragą galima ruošti ir be cukraus. Tuomet gaminant pyrago masę, vietoje cukraus reikėtų naudoti 70 gramų agavų sirupo. Tuomet trynius atskirti nuo baltymų, baltymus išplakti iki standžių putų, o į dubenį su kambario temperatūros tryniais sudėti agavų sirupą ir išplakti iki baltumo. Toliau ruošti viską kaip nurodyta recepte.
Glaistą galima ruošti be cukraus. Tuomet cukrų reikėtų keisti agavų sirupu. Glaistui reikėtų: 180 g grietinės, 60 gramų agavų sirupo, 60 g sviesto, 20 g citrinų sulčių ir žievelės. Į puodą supilti agavų sirupą, suberti žievelę, dėti grietinę ir nuolat maišant virti ant vidutinės kaitros 10 minučių iki kol pageltonuos. Tuomet nukelti nuo kaitros, dėti sviestą ir maišyti iki kol ištirps, supilti citrinos sultis. Tuomet pabadyti pyragą ir užpilti glaistą. Palikti iki kol pilnai atvės. Šis glaistas gali tiek nesutirštėti, todėl sviesto kiekis šiek tiek didesnis. Bet jei norite, galite sviesto kiekio nedidinti, o vietoje to, citrinos sultyse ištirpinti 5 gramus kukurūzų krakmolą ir supilti prieš baigiant virti kremą, o tuomet pavirti dar minutę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital