Velykinė pynė

AUTORIUS:
Alma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Velykinė pynė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
125 mililitrai pieno
300 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis cukraus
1.5 šaukštelio druskos
2 šaukštai raugo
2 vienetai kiaušinių
100 gramų irisų (pieniški )
1 žiupsnelis pabarstukų
7 vienetai šokoladinių papuošimų
3 vienetai sausainių (sviestinės tešlos)
125 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, sudėti raugą (apie jo gamybą rašiau savo recepte "Naminis pyragas Velykoms").
Suberti cukrų, supilti šiltą pieną ir ištirpintą sviestą.
Supilti plaktą kiaušinį.
Viską suminkyti ir uždengus leisti tešlai pakilti apie 1 valandą.
2.
Kai tešla pakyla, padalinti ją į tris lygias dalis, suvolioti voleliais ir supinti juos.
3.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengus palikti šiltai dar 30 minučių.
4.
Aptepti kiaušinio trynio plakiniu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Kepti maždaug 40 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
5.
Metaliniame puode, ant silpnos ugnies, pamaišant, ištirpinti irisų saldainius.
Jais aplieti ir su šepetėliu gražiai išlyginti pynės viršų.
Papuošti pabarstukais ir šokoladiniais kiaušinukais, bei iš anksčiau išsikeptais mažais sausainėliais.
AUTORIUS: Alma
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Irena
2016-04-02 23:04
Taip ir norisi Velykų. :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital