Sodininko duona

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Sodininko duona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4–4,5 puodelių miltų
1 pakelis sausų mielių
1 puodelis pieno
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai margarino arba sviesto
0,5 šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
100 g tarkuoto Asiago arba Parmesan sūrio (1 puodelis)
2 šaukštai susmulkintų šviežių česnako laiškų
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas vandens
1 žali svogūno laiškai
1 poras, plonai supjaustytas (tik balta dalis)
šviežių česnako laiškų
1 šaukštas alyvos aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite. 2. Vidutiniame inde pakaitinkite maišydami pieną, cukrų, margariną arba sviestą ir druską (50-55 C temperatūra), kol margarinas beveik ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltų mišinį kartu su 2 kiaušiniais. Plakite elektriniu mikseriu mažu-vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Po to, plakite didžiausiu greičiu 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite sūrį, susmulkintus česnako laiškus ir tiek likusių miltų, kiek reikia, kad tešla nebekibtų prie rankų. 3. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įmaišykite tiek likusių miltų, kad tešla būtų elastinga ir minkykite 6-8 minutes. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį; apverskite, kad tešlos paviršius išsiteptų riebalais. Uždenkite; padėkite šiltai 1 valandai arba kol tešla pakils ir jos apimtis padidės du kartus. 4. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus, suspauskite ją. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite; palikite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais 2 kepimo skardas. 5. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite 25x11,5 cm kvadratą. Sudėkite juos ant paruoštų skardų. Nedideliame inde sumaišykite kiaušinio baltymą su vandeniu. Patepkite kepaliukus kiaušinio mišiniu. Švelniai įspauskite svogūno laiškus į vieną kepaliuką. Kito kepaliuko viršuje įspausti poro gabaliukus. Trečią kepaliuką papuoškite česnako laiškais. Kito kepaliuko viršų papuoškite petražolių lapeliais. Švelniai patepkite svogūno, česnako laiškus, porus ir petražoles alyvų aliejumi, kad kepdami jie neperdžiūtų. Uždenkite ir leiskite tešlai pakilti iki jos apimtis padidės apie du kartus (apie 45 minutes). 6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C temperatūros Kepkite 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. (Jei būtina, uždenkite folija paskutines 5 kepimo minutes, kad nesudegtų.) Išimkite iš skardų; atvėsinkite ant vielinių padėklų.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital