Autorius apie receptą:
Senas ir geras receptas. Lengvai pagaminami švilpikai. O jeigu dar liko per daug privirtų ir nesuvalgytų bulvių, tai šis patiekalas pasiteisina 100%. Šeimą pamaitinsite skaniai,
Senas ir geras receptas. Lengvai pagaminami švilpikai. O jeigu dar liko per daug privirtų ir nesuvalgytų bulvių, tai šis patiekalas pasiteisina 100%. Šeimą pamaitinsite skaniai, sočiai ir greitai. (...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai
bulvių
(virtų, vidutinio dydžio)
140 gramų
miltų
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
sviesto
pagal skonį
druskos
šiek tiek
aliejaus
(kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Karštas, ką tik išvirusias bulves sutrinti su druska ir sviestu ir palikti atvėsti.
2.
Įmušti kiaušinį, suberti miltus (miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų, gali reikėti ir kiek mažiau) ir fomuoti švilpikus.
3.
Kepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, apkepant iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4.
Labai skanu valgyti su grietine ar grietinės ir sviesto padažiuku.
Tikri švilpikai kepami orkaitėje ir forma ne kaip blynų..
ATSAKYTI
Aldona
2019-02-27 14:17
Skaniausi kaimiškam pečiuj
ATSAKYTI
Eeika
2018-09-04 01:00
Orkaitėj kepti daug skaniau
ATSAKYTI
Laura
2018-09-04 11:09
Skonio reikalas, mano vyrui labiau patinka keptuvėje, man orkaitėje, dukrai orkaitėje, sūnui keptuvėje, tai kiek žmonių, tiek ir nuomonių, svarbu savo skonį atrasti :)
ATSAKYTI