Naminis vynas
AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
Naminis vynas
Autorius apie receptą: Tokį vyną galima gaminti iš iš serbentų, obuolių. Tačiau tuomet būtina sultis praskiesti vandeniu ar su kitų saldesnių uogų ar vaisių sultimis. MamosReceptai.lt
INGREDIENTAI:

1 litras vynuogių sulčių (šviežiai spaustos)

50 gramų cukraus

1 saujelė razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išspauskite vynuoges ir perkoškite.
2.
Sumaišykite sultis su cukrumi, šiek tiek praskieskite virintu vandeniu arba saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultimis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį.
3.
Butelį užkimškite su kamščiu, kuriame įstatyta žarnelė (galima aplipdyti plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam, kad iš butelio galėtų pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro. Žarnelė butelio kamštyje neturi siekti sulčių, iš jos po kelių dienų turėtų pradėti eiti oro burbuliukai.
4.
Laikykite sultis tamsioje, 17 - 24 laipsnių patalpoje 8 - 10 dienų. Laikas priklauso nuo sulčių saldumo, temperatūros. Kai iš vamzdelio burbuliukai išeina rečiau - reiškia rūgimo procesas lėtėja.
5.
Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore. Tuomet vėl supilkite jas į rūgimo butelį (galite perkošti nuo drumzlių), jei per mažai saldu, įdėkite cukraus (tiek kiek pirmą kartą) ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2 - 3 savaites pavėdinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį laikykite 10 - 13 laipsnių temperatūroje.
6.
Jei vynas jau nerūgsta - supilkite jį į butelius ir sandariai uždarykite, laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dėjote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis, tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mažai - vynas įgaus acto skonį.
Kad rūgimo procesas būtų greitesnis, galima naudoti vyno mieles.
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis