Naminis kondensuotas sutirštintas pienas - lengviau negu atrodo
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Naminis kondensuotas sutirštintas pienas - lengviau negu atrodo
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Esu išbandžiusi įvairiausius naminio kondensuoto pieno receptus ir šis man labiausiai pasiteisino. Tortai ir pyragai su juo pavyksta taip pat gerai kaip su parduotuviniu, o išeiga Esu išbandžiusi įvairiausius naminio kondensuoto pieno receptus ir šis man labiausiai pasiteisino. Tortai ir pyragai su juo pavyksta taip pat gerai kaip su parduotuviniu, o išeiga pigesnė. Ir na kartais tiesiog nutinka, kad randu receptą, norėčiau pagaminti, o va kondensuoto pieno spintelėje neturiu. Tada šis receptukas irgi labai pagelbėja. Beje, neišsigąskite, jeigu išviręs pienas atrodys skystokas - vėsdamas jis sutirštėja. Kaip tik jeigu iškart pradžioje išvirtumėte labai tirštą, šaldamas jis sutirštėtų ir susicukruotų net per daug.

Taip pagamintas pienas šaldytuve man puikiai laikosi keletą dienų (gal ir ilgiau, bet jis ten neužsibūna:), o jeigu išverdu didelį kiekį ir matau, kad tiek nesunaudosiu, tiesiog supilstau į stiklainiukus arba plastikinius indelius ir padedu į šaldiklį, o prireikus tiesiog išsitraukiu ir kambario temperatūroje jis gana greitai atitirpsta. Atitirpusį gerai išmaišau, nes dėl šaldymo truputį susisluoksniuoja ir naudoju.
(...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
500 mililitrų pieno (skaniau riebesis)
400 gramų cukraus
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Pieną supilkite į puodą aukštomis sienelėmis (nes virdamas pienas labai burbuliuos) ir nt nedidelės ugnies užvirinkite iki pradės kilti pirmi burbuliukai.
2.
Tada sudėkite cukrų, padidinkite ugnį iki vidutinės ir gerai išmaišykite, jog cukrus ištirptų. Virkite vis pamaišydami, pienas smarkokai burbuliuos, to nenusigąskite, tiesiog vis pamaišykite ir tiek. Aš paprastai verdu apie 15 min, bet tikslus virimo laikas gali priklausyti nuo puodo dydžio. Tiesiog kai pienas ima tirštėti ir pasidaro nebe skystas, o toks klampesnis ir lipnus, nuimu nuo ugnies. Tada įdedu sviestą ir gerai išmaišau, kad sviestas ištirptų.
3.
Nenusigąskite, jeigu pienas atrodys skystokas. Vėsdamas jis sutirštės iki kreminės konsistencijos. Tiesa, jei išvirus susidarytų mažų gumuliukų, galit dar karštą suplakti mikseriu (užtenka kelių sekundžių). O jeigu pienui atvėsus pasirodytų, kad jis gavosi tirštesnis negu norėjote, tiesiog įpilkite į jį truputėlį verdančio vandens ir irgi kelias sekundes paplakite mikseriu, kad gerai išsimaišytų.
4.
Beje, pagal šį receptą pagamintas kondensuotas pienas man puikiai pakeičia pirktinį tiek kepiniuose, tiek gaminant tinginį ar kitur ir jis labai greitai pagaminamas, o išeiga nebrangi, bet visgi jis yra šiek tiek mažiau kremiškas ir kiek saldesnis negu pirktinis. Tad kai turiu daugiau laiko ar anyta įdeda daug šviežio naminio pieno, verdu jį dar tikresnį - tiesiog imu dvigubai daugiau pieno negu kad šiame recepte parašyta ir pirmiausia pieną paverdu iki jis nugaruoja ir lieka daugmaž pusė, o tada jau dedu cukrų ir viską toliau dariau kaip parašyta recepte.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
as
2017-10-04 21:46
sviestą aliejumi galima pakeisti? ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-04 21:58
Nebent kokoso aliejumi galima bandyti, nes jis irgi kietas, o skystais aliejais nereikėtų ATSAKYTI
Renata
2017-07-01 22:14
Ir man skaniai pavyko, gal net per ilgai paviriau bijodama nedavirti, nes vesdamas labai tirstas buvo, bet ipyliau slakeli verdancio vandens, ismaisiau mikseriu ir buvo puikus. Naudojau tinginiui, gavosi kaip su is parduotuves pienu, aciu ATSAKYTI
Danute
2017-06-10 10:12
Geras receptas, gyvenu kur nebuna kondensuoto pieno pirkti, tai visad butent taip ir darau. Gaunasi ir greitai, ir nebrangiai. Gal biski saldesnis negu pirktinis, bet kepiniams labai gerai tinka. Kartais verdu su biski maziau cukraus, tada buna truputi skystesnis ir labai tinka kaip padazas prie blyneliu arba pyragu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis