Marinuoti burokėliai žiemai

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 116)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 116)
Marinuoti burokėliai žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai labai patariu išbandyti šią mišrainę. Gaminu ją jau kelinti metai ir visada per žiemą “iššluojam” ją iš rūsio, nieko nelieka, kiek beprivirčiau. Jeigu norite Labai labai patariu išbandyti šią mišrainę. Gaminu ją jau kelinti metai ir visada per žiemą “iššluojam” ją iš rūsio, nieko nelieka, kiek beprivirčiau. Jeigu norite švelnesnio varianto, galite paprastą actą pakeisti obuolių actu, tik tada jo gali reikėti pilti kiek daugiau - tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, ar patinka skonis. (...daugiau) Raminta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 kilogramai burokėlių (virtų)
5 stiklinės vandens
1.5 stiklinės acto 9%
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtus burokėlius sutarkuoti per “burokinę" tarką arba supjaustyti smulkiais kubeliais. Arba jeigu turite specialią pkaustyklę, galima supjaustyti šiaudeliais, irgi labai skanu.
2.
Dideliame puode užvirinti vandenį. Į jį supiltį druską, cukrų ir išmaišyti, jog druska ir cukrus ištirptų. Supilti actą ir dar kartą užvirinti.
3.
Į puodą su marinatu suberti tarkuotus burokėlius, užvirinti ir ant nedidelės ugnies patroškinti apie 10-15 minučių (jeigu burokėlius tarkavote, užteks troškinti ir 10 minučių, o jeigu pjaustėte - patroškinkite truputį ilgiau).
4.
Karštus burokėlius supilti į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukti sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apversti dangteliais žemyn ir palikti visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Naktinis
2024-01-21 09:11
O jeigu papjauscius ir pavirus marinate svogunus, kaip skonis? ATSAKYTI
Daiva
2023-10-21 21:33
Tikrai labai skanūs.Pasidariau iš vienos normos,labai patiko.Šiandien dariau papildymą.Iš nurodytos normos išeina 10 vnt.0.5 l.stiklainių. ATSAKYTI
Deimantė
2023-09-21 23:23
Kiek stiklainių 0.5 gaunasi? ATSAKYTI
Rasa
2022-12-03 11:48
Acto kaip suprantu 1 pilna ir dar pusę stiklinės...ne perdaug ? ATSAKYTI
Greta
2022-12-05 16:54
Taip, pusantros stiklinės, tai apie 300 ml. Nebus per daug, kadangi ir burokėlių kiekis nėra mažas. ATSAKYTI
Julija
2023-10-10 15:09
O burokai virti ar ? ATSAKYTI
Justina
2023-10-10 16:43
Parašyta prie ingredientų, kad burokai virti. ATSAKYTI
Arunas
2022-09-21 19:34
labas kiek vandens reikia marinuotiems burokeliam ATSAKYTI
Justė
2022-12-05 16:54
Čia 5 stiklinės, tai apie 1 litro :) ATSAKYTI
Agnieszka
2022-09-16 21:30
P.S esu darius su obuoliu sultimis tai ne tokie skanus kaip sitie. Nieko cia keisti nereikia ATSAKYTI
Agnieszka
2022-09-16 21:28
Tikrai labai skanus burokeliai,kaip tik dabar pagaminau o be gaminant ir degustacija padarem su vyru :) rekomenduoju! ATSAKYTI
Artūras
2022-09-11 09:58
Super labai,labai patiko... ATSAKYTI
Rosita
2022-05-23 23:45
Kokio tūrio stiklinė? ATSAKYTI
Aistė
2022-05-24 09:13
Paprastai receptuose matavimui naudojama 200 ml stiklinė :) ATSAKYTI
Mama
2021-08-09 20:15
Pabandziau pries pora metu ir nezadu keisti i kita recepta man asmeniskai taip marinuoti burokeliai tobuli! ATSAKYTI
Aušrs
2021-07-31 16:31
O koks stiklinės tūris? 200 ml.? ATSAKYTI
Rasa
2018-05-03 19:15
Labai labai patiko! Giria visi pagal šį receptą gamintus burokėlius!! ATSAKYTI
Nijole
2017-12-01 10:27
Geriausia vietoj acto ir vandens obuoliu sultiyse marinuoti :) ATSAKYTI
Fėja
2017-10-12 21:32
O burokėliai žali ar virti? ATSAKYTI
Raminta
2017-10-13 08:12
Burokėlių šiam receptui reikia virtų, išbandykit, tikrai patiks! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital