Kondensuoto pieno spurgos mano virtuvės fėjoms

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 136)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 136)
Kondensuoto pieno spurgos
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kiaušiniai
1 indelio saldaus kondensuoto pieno (apie 400g dydžio)
3,5 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
cukraus pudra pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS:

Kiaušinius išplakiau, supyliau kondensuotą pieną, maišant įsijojau miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišiau mediniu šaukštu. Svarbu: tikslų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlą - ji turi būti tiršta, formuojama, bet dar šiek tiek lipni, jokiu būdu ne kieta, nes kitaip ir spurgytės bus kietos. Kiaušinių dydžiai skiriasi i miltai skirtingų rūšių brinksta skirtingai, tad tikslus miltų kiekis gali varijuoti.

Tešla palikau 30 minučių pastovėti šaldytuve, kad nebūtų lipni.

Drėgnomis rankomis formavau nedideles, kiek mažesnes už graikinį riešutą spurgytes. Dėjau į įkaitintą aliejų ir kepiau, kol gražiai parudos. Iškepusias sudėjau ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų aliejaus perteklių.

Patiekdama apibarsčiau cukraus pudra.
SKANAUS!

AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Gabriele
2021-12-12 19:41
Nesąmonė gavos limpa ir nieko nesuformuos !!! Bandžiau begale kartu ir su daugiau miltu ATSAKYTI
Rasa
2021-02-06 17:54
Na tikrai Negeras! ATSAKYTI
Zita
2021-01-10 12:58
Kad nepritrauktų aliejaus ,į tešlą reikia įpilti alkoholio 20-30g ATSAKYTI
Danute
2020-02-21 19:26
Labas vakaras , Kristina. I spurgytes neina varske ? ATSAKYTI
Rita
2019-01-12 22:51
Receptas nevykęs. Spurgos kietos, bulkos. Nepalyginsi su puriomis varškės spurgytemis. ATSAKYTI
Simona
2019-01-14 09:39
Tai juk ir nėra varškės spurgos, būtų keista, jei būtų tokios pačios :) Jei iškepė kietos, gal miltų per daug dėjote? ATSAKYTI
Monika
2023-08-29 13:54
O man gaunasi visada pagal šitą recepta ATSAKYTI
Laima
2018-03-04 17:56
Spurgytes pavyko ir gavosi labai skanios ATSAKYTI
Irena
2017-11-25 19:11
Nekepkite, tik produktus sunaudosite, gryni teniso kamuoliukai ATSAKYTI
Evelina
2017-11-27 15:18
Gal padauginote miltų? Dar nei karto nesigavo man šios spurgytės kietos, o kaip tik labai skanios ATSAKYTI
Vika
2019-10-07 18:32
Nemokat kepti ATSAKYTI
Monika
2016-09-18 15:58
Viskas yra gerai su ta tesla☺skanus labai ☺tik va kelinta karta isitikinu kad kuo mazesni tuo geriau iskepa☺ ATSAKYTI
Grazina
2016-04-30 16:13
Pabandem ir mes. Viska darem pagal recepta, taip kaip parasyta. Aliejaus spurgytes neprisigere, gavosi labai skanios ir visiems labai patiko. Dabar kepsim antraji. Uzsimaisem tesla, laukiam kol atves ir eisim kepti. :) Aciu labai, uz receptuka. ATSAKYTI
bandysiu
2013-03-15 15:15
viena karta jau esu darius, ir visiems patiko...ryt kepsiu darkart, bet iskeptas dar iki puses i sokolada panardinsiu ir bandysiu piramide ar bent kazka panasaus sulipdyti is ju ...bus ir grazu ir skanu... ATSAKYTI
egle
2012-11-28 15:23
Labai geras receptas, patiko ne tik man, bet ir visai mano seimai :) ATSAKYTI
Elona
2012-07-06 16:56
Kaip tik ziuriu turiu uzsilikusio kondensuoto pienuko,ir dabar kaip tik zadu gamint,o tas kondensuoto pienuko indelis mazas ar didelis???Nes pas mane 1kg... kiek tada jo pilti??? Dekuj ATSAKYTI
Sigita
2017-11-12 19:57
385g man rodos iprastam indely buna ATSAKYTI
Daiva
2012-02-20 17:28
Labai skanios gavosi,tik as dar razinu dejau,tai isvis super :))) ATSAKYTI
Milda
2011-08-03 10:58
Palaikiau tešlą šaltai, bet vistiek lipo,nėjo normaliai formos padaryti...ir kita dieną labai sukietėjusios...bet šiaip tikrai skanios :) ATSAKYTI
Daiva
2011-06-09 16:53
Kept ar virt?? ir koki alieju naudot?
jai virt tai puodE? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital