Keksas su mėlynėmis

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Keksas su mėlynėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
5 vienetai kiaušinių
250 gramų miltų (apytikriai)
200 mililitrų kefyro
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
150 gramų sviesto
3 saujos mėlynių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius mikseriu labai gerai išplakti su cukrumi (plakti bent kokias 5-7 minutes). Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, supilti kefyrą, šaukštu išmaišyti.
2.
Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
3.
Kekso formą patepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir krėsti pusę tešlos. Ant jos tolygiai paskirstyti mėlynes. Ant mėlynių paskirstyti likusią dalį tešlos.
4.
Šauti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 - 40 minučių, kol keksas gražiai apskrus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite neapsivėlusį tešla.
5.
Iškepusiam keksui leisti visiškai atvėsti, o tada pjaustyti.
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital